Kaikki alkaa puurosta!

Aamupala – mikä ihana syy herätä!

Monelle aamupalasta muodostuu se päivän paras ateria ja juurikin puuro on monen ehdoton aamupalasuosikki.

Sen lisäksi, että puuro maistuu hyvälle, on sen nauttimiseen muitakin hyviä syitä. Puurolla on tutkitusti monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, se muun muassa vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, poistaa myrkkyjä ja haitallisia kemikaaleja elimistöstä sekä hoitaa suolistoasi. Lisäksi puuro auttaa kontrolloimaan verensokeriasi ja ehkäisee osteoporoosin syntymistä. Melkoista superruokaa, eikö?
Puuro on myös äärettömän monipuolinen ruoka ja sen voi tehdä monella eri tavalla. Puuron kanssa voi nauttia melkein mitä tahansa ja kokeilemalla jokainen varmasti löytää omille makuhermoille sopivat yhdistelmät.

Listasimme alle muutaman, ei niin perinteisen puuroreseptin, lähde rohkeasti kokeilemaan mikä on juuri sinun suosikkisi!

 

Tuorepuurot

Tuorepuurot ovat ihanan helppoja, eivätkä siis vaadi kummempaa valmistusta. Tuorepuuron voi tehdä vaikka edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi, jolloin aamulla ei mene aikaa aamupalan valmistukseen. Aamu-unisen pelastus! Yleensä lyhyempikin tekeytymisaika riittää, kokeilemalla löydät itsellesi sopivan koostumuksen.

Ananas-vadelmatuorepuuro

 • 1 prk ananasmurskaa mehussa
 • 30 g vadelmakaurahiutaleita
 • 1 rkl chiansiemeniä
 • 200 g maitorahkaa / kreikkalaista jugurttia
 • 50 g vadelmia

Sekoita ainekset keskenään kannellisessa astiassa ja anna tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia tai yön yli. Voit tarvittaessa notkistaa puuroa tilkalla vettä tai ananasmurskan mehulla.

20170116_080200

Suklainen-pähkinätuorepuuro

Tämä puuro soveltuu makean ystäville!

 • 1 banaani
 • ½ rkl maapähkinävoita (smooth)
 • 30 g kaurahiutaleita
 • 2-3 dl mantelimaitoa (unsweetened)
 • 1 kauhallinen FitFarm Iso-Whey suklaa
 • muutama pähkinä (cashew)

Muussa puolet banaanista ja sekoita siihen maapähkinävoi. Lisää sekaan kaurahiutaleet, mantelimaito sekä proteiinijuomajauhe. Sekoita hyvin ja laita kannelliseen rasiaan jääkaappiin tekeytymään. Tarjoa lopun banaanin ja pähkinöiden kanssa.

20170117_114228

 

Keitetyt puurot

Perinteisempi tapa valmistaa puuroa on keittää se kattilassa tai kuumentaa mikrossa kypsäksi. Tätäkään ei tarvitse kuitenkaan tehdä aina ihan perinteisellä kaavalla.

 

Kuningatarpuuro

 • 50 g mustikoita
 • 50 g vadelmia
 • 50 g kaurahiutaleita
 • n. 5 dl vettä
 • suolaa
 • 150 g raejuustoa

Laita vesi ja marjat kiehumaan ja anna keittyä 1-2 minuuttia. Lisää joukkoon kaurahiutaleet sekä suola. Keitä 1 minuutti, ota kattila liedeltä ja anna puuron hautua kannen alla vielä pari minuuttia. Jos puuro menee makuusi liian kiinteäksi, niin lisää vettä. Tarjoile raikkaan raejuuston kanssa.

20170116_222204

Omenainen valkuaispuuro

 •  60 g kaurahiutaleita
 • 2-3 dl vettä
 • 150 g kananmunanvalkuaisia
 • suolaa
 • 1 raastettu omena
 • kanelia

Lisää vesi, valkuaiset sekä kaurahiutaleet kattilaan ja keitä pari minuuttia. Vatkaa puuroa keittämisen aikana vispilällä niin valkuaiset kypsyvät tasaisesti ja tekevät puurosta ihanan ilmavaa. Lisää joukkoon suola, raastettu omena sekä ripaus kanelia. Anna hautua hetki kevyesti sekoitellen. Nauti heti.

20170119_123829

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>