7 syytä rakastaa juoksemista

 

  1. Missä vain

Ei ole väliä, oletko Tokion keskustassa vai Utsjoen perämetsässä, juokseminen onnistuu kaikkialla. Kengät jalkaan ja menoksi! Juokseminen on myös mahtava tapa tutustua uuteen ympäristöön matkoilla.

 Näyttökuva 2017-03-31 kello 16.08.03

  1. Milloin vain

Juokseminen sopii aamuun, päivään tai vaikka yöhön, koska ajankohta ei ole sidottu jumppakalenteriin tai salin aukioloon. Myöskään vuodenajalla ei ole väliä, eli oli sitten helle tai paukkupakkanen, sopivilla varusteilla voit juosta lähes säässä kuin säässä.

talvijuoksu

  1. Kiireisen pelastus

Lenkille pääsee suoraan kotiovelta, joten aikaa ei mene siirtymisiin tai muuhun ylimääräiseen. Lenkin pituus ja teho ovat myös helposti muunneltavissa: Jos aikaa ei ole kuin pienelle pyrähdykselle, voit leikitellä vauhdilla tai juoksennella portaita niin saat pienempään pakettiin tehokkaamman treenin. Sitten kun aikaa on, voi rauhassa juoksennella tasaisella sykkeellä ja nautiskella maisemista.

 lenkkitossut

  1. Varustelu vähäistä

Juokseminen on edullista koska varusteiksi riittää hyvät juoksukengät ja kevyet vaatteet. Varusteita ei myöskään tarvitse päivittää tiuhaan, koska kenkiä lukuun ottamatta varusteet kuluvat olemattoman vähän. Samoilla juoksuvaatteilla voi käytännössä juosta vuosikausia – tosin trenditietoinen voi haluta välillä päivittää vaatteitaan tiuhemmin.

Näyttökuva 2017-03-31 kello 16.07.10

  1. Yksin tai porukassa

Juoksemiseen ei tarvita treenikaveria, mutta halutessasi voit tehdä sitä isossakin porukassa. Joskus on ihana juosta yksin vain omat ajatukset seuranasi, toisena päivänä taas on kiva vaihtaa kuulumiset kavereiden kanssa. Valinta on sinun.

 kaverijuoksu

  1. Löydä luontoon

Monilla meistä työpäivät vietetään sisätiloissa eikä ulkoilmaa liikoja nuuskita. Juokseminen on mahtava väylä ulkoilmaan ja luontoon, saat raitista ilmaa ja pääset luontoon tavoilla, joilla autoillen tai pyörälläkään ei pääse.

juoksupari

  1. Huonotkin lenkit on hyviä

Joskus lenkki on hyvä, joskus huono, mutta jälkeenpäin on aina mahtava olo. Ja sitten kun kohdalle sattuu se lenkki, jolloin juoksu kulkee ja maisemat vilistävät silmissä, osaat arvostaa sitä vielä enemmän, kun alla on huonojakin lenkkejä, jolloin tassu on tahmea.

Näyttökuva 2017-03-31 kello 16.07.56

 

Kiinnostaako juokseminen? FitFarmin RUN-valmennus alkaa 10.4. ja opastaa sinut juoksun saloihin, olitpa sitten vasta-alkaja ilman minkäänlaista kuntopohjaa tai vaikka takanasi olisi jo useampi maraton!

Lue lisää: http://www.fitfarm.fi/kauppa/run-juoksuvalmennus/

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>