Lite toimi alkuna suurille unelmille!

Vähänpä tiesin mihin muutaman vuoden päästä päätyisin kun aloitin FitFarmin Lite In Shape -valmennuksen vuonna 2012. Minulla oli vain isoja unelmia ja muutama lonkeron pöhöttämä lisäkilo.

Olen käynyt salilla 18-vuotiaasta asti. Alkuvuosien saliharrastuksesta voidan puhua painoatten sanaa KÄYNYT. Kuitenkin jo silloin halusin olla lihaksikas!

Näyttökuva 2017-04-18 kello 11.05.51

Muutettuani Saloon 2008 teetätin ensimmäisen saliohjelman paikallisella salilla ja touhuun tuli järkeä. Opiskelin salitreeniä ja luin paljon aiheesta. Innostuin siinä kohtaa kuitenkin kovasti ryhmäliikuntatunneista ja ravasinkin pari jumppaa päivässä muutaman kerran viikossa. Salitreeni kulki aina mukana ja kävin salilla 1-2 kertaa viikossa jumppien ohella. Kuitenkin lienee sanomattakin selvää, että kropassa näkyviä tuloksia ei tullut. Ruokavalio oli perusterveellinen, mutta liian niukka ja viikonloput kuluivat lonkerotölkki kädessä. Ja lepoa ei ollut nimeksikään!

Näyttökuva 2017-04-18 kello 11.10.47

Koska ryhmäliikunta innosti minua kovasti, kouluttauduin itsekin ensin ryhmäliikuntaohjaajaksi. Tästä pari vuotta eteen päin ohjasin jo useita erilaisia jumppia, viikoittain kymmenisen jumppaa ja omat salitreenit päälle.

Kaiken tämän ohessa personal trainerin työ oli alkanut kovasti kiinnostaa minua. Monissa pt-koulutuksissa oli vaatimuksena, että opiskelijalla oli fysioterapeutin koulutus tai alla jo useampi erilainen ohjaajakurssi. Eli tuumasta toimeen ja fyssariksi opiskelemaan!

Näyttökuva 2017-04-18 kello 11.13.04

Toisena fyssariksi opiskeluvuotena alkoi tympiä, että useamman vuoden salitreenillä ja jumpilla en ollut saavuttanut lihaksikasta kroppaa, josta niin haaveilin. Netistä löysin FitFarmin Lite In Shape -valmennuksen ja kiinnostuin heti! FitFarmin taustallahan oli se valtava kehonrakentaja Bull Mentula ja telkkarista tuttu Jutta, joka oli juuri niin lihaksikas kuin minäkin halusin olla! Liityin siltä istumalta mukaan!

Olin mielestäni syönyt aina tosi terveellisesti ja liikkunut tarpeeksi. Oikeasti olin syönyt liian vähän ja liikkunut liikaa. Lite In Shapen avulla salitreeni järkevöityi ja treenasin ensimmäistä kertaa elämässäni nelijakoisella ohjelmalla. Ruokavalio oli ehkä ensimmäistä kertaa ikinä riittävän runsas. Ja lonkerokin jäi pois kokonaan.

Näyttökuva 2017-04-18 kello 11.14.06

Muistan ensimmäisiä Liten treenejä, kun salilla painoin baanaa edestakaisin sadan toiston askelkävelysarjoja. Se oli uutta ja jännittävä, treenata nyt niin kovaa, että jalat oikeasti pettävät alta! Se oli mahtava tunne, ylittää itsensä joka kerta.

Jumppien ohjaaminen jatkui Liten treenien ohella. Sain kuitenkin foorumilla valmentaja Satu Kalmilta neuvoja, miten yhdistää jumpat Liten treeneihin ja ruokavalioon. Tulosta tuli, kroppa kiinteytyi ja sain kivasti lisää lihasta.

Valmennuksen aikana kävin Tampereella yhteistapaamisessa, jossa sai treenata FitFarmin personal trainereiden ohjauksessa! Siellä todella oppi miljoona asiaa treenaamisesta! Lisäksi heräsi jälleen uusi unelma. Koska olin päättänyt että minusta tulee isona personal trainer ja vieläpä hullun hyvä sellainen, päätin myös, että siinäpä seuraava tavoite: olla FitFarmin personal trainer. Siihen porukkaan ei ihan ketä vain huolitakaan ohjaamaan!

Näyttökuva 2017-04-18 kello 11.15.17

Lite loppui pian ja janosin lisää. Siispä matka jatkui Bullin Advanced-valmennukseen. Advancedin aikana heräsi myös ujo ajatus fitness-kisoista. Pitää kai tulevan FitFarmin personal trainerin ymmärtää sitäkin maailmaa, koska FitFarmilla valmennetaan paljon kisaajia! Advancedin yhteistapaamisessa uskaltauduin kysymään Bullilta, voisiko hän arvioida olisiko minusta fitnesskisaajaksi. Bull arvioi että: ”poseerata et osaa hevonpaskaakaan, mutta kyllä sulla rakennetta on.” Bull pyysi laittamaan FitFarmin infosähköpostiin viestin, jos haluaisin aloittaa kisavalmennuksen. Tietysti halusin! Se oli taas askel eteen päin tavoitteissani. Siispä laitoin viestiä infoon, sieltä minulle vastasi Heini (jolla täytyi olla maailman paras työ!). Aloitin kisavalmennuksen, tähtäimenä 2015 Fitness Classic. Puoli vuotta kisavalmennuksen aloittamisesta, ilmoittauduin FitFarmin omalle Personal trainer -kurssille, ajatuksena saada fyssarin koulutuksen oheen myös PT-koulutus. Kurssi oli loistava ja valmistuin keväällä 2014 personal traineriksi.

Näyttökuva 2017-04-18 kello 10.59.29

Vain noin kuukausi kurssin loppumisen jälkeen näin FitFarmin FB-sivuilla ilmoituksen, että he hakivat äitiyslomasijaista toimistolleen. Laitoin heti hakemusta menemään ja kuinka kävikään, minua onnisti ja sain paikan! Muutin pikavauhtia Salosta Tampereelle! Näin taas yksi suuri unelma kävi toteen, olin personal trainer ja töissä FitFarmilla! Alun perin olin luullut haluavani tehdä nimenomaan personal trainerin hommia, mutta voin sanoa, että asiat järjestyivät juuri kuten pitikin.

Näyttökuva 2017-04-18 kello 11.00.05

Nykyisessä työssäni saan tehdä ihan kaikkea mahdollista, opin joka päivä uutta ja mikä parasta, saan tehdä töitä rakkaiden ystävien kanssa! Toimistotyön ohella teen myös jonkin verran pt-hommia esimerkiksi nettivalmennustapaamisissa. On uskomattoman palkitsevaa saada ohjata motivoituneita ihmisiä kohti heidän omia unelmiaan!

Näyttökuva 2017-04-18 kello 11.02.34

Aloittaessani Lite In Shape -nettivalmennusta en arvannut mihin asti se voi kantaa! Aloitin sen tavoitteenani muokata kroppaani, mutta siitä tuli niin paljon enemmän! Se auttoi minua kohti unelmaelämää: saan tehdä unelmieni työtä, olen saanut rakkaita ystäviä, olen kisannut kahdesti Body Fitneksessä ja saan treenata kehonrakentajien kanssa!

Näyttökuva 2017-04-18 kello 11.12.13

Ja nyt saan itse olla mukana tuomassa Liteä takaisin! Litellä on varmasti jokaiselle fitfarmilaiselle valtava merkitys, koska kuten Satu edellisessä blogikirjoituksessa totesi, Litestä kaikki alkoi, myös minun kohdallani!

Vaikka tavoitteesi olisi aluksi vain vähän laihtua tai kiinteyttää kroppaa, siitä voi halutessasi tulla jotain tosi paljon suurempaa, uskallat vain unelmoida ja tarttua toimeen!

Terkuin Sini aka Super-Snitsu

Näyttökuva 2017-04-18 kello 11.04.03

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>