5 syytä välttää kesätissuttelua

Miksi vaihtaisit sauna- ja terassijuomat tänä kesänä terveellisempiin?

1. Nestevaje

Janoisena siiderin sihauttaminen on vihoviimeinen rasti, sillä alkoholi aiheuttaa voimakkaasti nestevajausta. Korkkaa siis mieluummiin vissy, kaloriton virvoitusjuoma tai mausta itsellesi vettä. Näin vältyt kehon kuivumiselta. Hyvin nesteytettynä vältät väsymystä, ajatus juoksee paremmin ja ihokin on kirkkaampi!

Näyttökuva 2017-05-24 kello 15.38.12

2. Kaloripommi

Satunnaisetkin terassioluet tai iltatissuttelut kasvattavat energiansaantia hurjasti! Alkoholijuomat sisältävät usein valtavia määriä sokeria ja gramma alkoholia sisältää jo itsessäänkin saman verran energiaa kuin gramma rasvaa, eli 9 kcal.

Näyttökuva 2017-05-24 kello 15.32.05

3. Morkkis

Etenkin hieman runsaamman alkoholin nauttimisen seurauksena tulee monesti tehtyä tai sanottua asioita, joita seuraavana päivänä katuu. Toisaalta morkkis voi iskeä vaikka ei olisi tullutkaan toilailtua. Vesilinjallakin voi pitää hauskaa ja silloin harvemmin morkkis iskee seuraavana päivä.

Näyttökuva 2017-05-24 kello 15.32.33

4. Univaje

Alkoholin nauttimisen mielletään auttavan nukahtamiseen, mutta todellisuudessa alkoholi aiheuttaa heikentynyttä unenlaatua. Unesta tulee levotonta eikä uni piristä, joten väsymys painaa päivisinkin!

Näyttökuva 2017-05-24 kello 15.32.42

5. Terveyshaitat

Alkojolilla on tunnetusti suuria terveyshaittoja, se vaikuttaa negatiivisesti niin vatsaan, haimaan, maksaan ja aivoihinkin! Se lisää erilaisten syöpien, haimatulehduksen, rasvamaksan, vatsavaivojen sekä dementian riskiä. Lisäksi alkoholin nauttiminen aiheuttaa korkeaa verenpainetta. 

Lisäksi hiprakassa toikkaroiminen aiheuttaa merkittävästi kohonnutta tapaturma-alttiutta.

Näyttökuva 2017-05-24 kello 15.31.06

Valitse siis juhlistaa tulevaa kesää kevyemmällä ja terveellisemmällä linjalla! Terassilla voi valita alkoholittomat drinksut ja rannalle tai mökille mukana kulkee vaikkapa kevyet aminohappojuomat. Näin voit nauttia jokaisesta kesähetkestä eikä huono olo, nestevaje tai morkkis vaivaa.

Jos ystäväpiirisi tyrmistyy kun kerrot valinneesi täksi kesäksi terveellisemmän linjan, keskustele vakavasti heidän kanssaan, että asia on sinulle tärkeä ja olet valinnut nyt tämän linjan oman hyvinvointisi vuoksi. He ymmärtävät varmasti, koska läheisinäsi he haluavat Sinulle parasta!

 

Vinkit kevyempään ja terveellisempään kesään löydät 5.6. alkavasta Superdieetti®- tai Superdieetti® Simple -nettivalmennuksesta!
Kurkkaa valmennukset täältä: https://www.fitfarm.fi/valmennukset/

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>