Näyttökuva 2017-08-07 kello 7.37.10

Mitä uutta polkujuoksu tarjoaa?

Polkujuoksu tuo vaihtelua normaaliin lenkkeilyyn. Suomen metsät ovat täynnä polkuja, jotka saavat oman kotikaunginkin avautumaan uudella tavalla. Kiertämällä tutun lenkin polkuja pitkin, näyttäytyy ympäristö aivan erilaisena.

 

Polkujuoksu tuo taitoa ja tekniikkaa. Vaihteleva maasto ja alusta haastavat kehoa enemmän kuin tasaisella pinnalla juokseminen. Polkuja juostessa kehität tekniikka ja taitoa, joka on myöhemmin hyödynnettävissä myös maantiellä juostessa.

 

Poluilla olet lähellä luontoa. Polut tarjoavat ympäristön, jossa ei ole muuta liikennettä tai pölyä. Lisäksi luonnossa liikkuessa törmää asioihin, joita ei maantiellä juostessa ei näe.


Polkujuoksu säästää jalkoja. Polut ovat pehmeä alusta, jossa jalkojen saama iskutus vähenee. Joudut myös juoksemaan lyhyemmällä askeleella, mikä vähentää jalkojen iskutusta.

-Valmentaja Teemu Lemmettylä

RUN-juoksuvalmennuksessa on nyt uutuutena mukana polkujuoksuohjelma! Startti on 14.8.  Lue lisää!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>