Välipalasta energiaa treeneihin!

Töissä päivä venyy ja paukkuu ja ruokailut on mennyt vähän niin ja näin. Kovalla kireellä kurvaat kotiin pissittämään koiran ja sitten pitäisikin jo lähteä treeneihin. Mutta millä energioilla, kun edellisestä ateriasta on jo useampi tunti?

Treenin ympärillä olisi hyvä nauttia energiarikasta ja puhdasta ruokaa, jotta saisit parhaat mahdolliset tehot harjoituksista irti ja jotta myös palautuisit tehdyistä treeneistä nopeammin. Hyvä ennen harjoitusta nautittu ateria pitäisi siis sisällään kohtuullisesti hiilihydraatteja, riittävästi proteiinia ja mahdollisesti hieman myös hyviä rasvoja.

Mutta mikä tosiaan neuvoksi, kun aikaa ruuanlaitolle ei ole?

Älä huoli, kaikki hyvä ruoka ei aina vaadi isoja valmisteluita ja ponnisteluita. Kun pidät keittiössä aina pientä hätävaravarastoa peruselintarvikkeista, saa niistäkin loihdittua mitä mainioimpia välipalaherkkuja. Ja kyllä treeni kulkee taas!
Täytetyt kauraleivät

 • 2 siivua kauraleipää tai esim. realia
 • ½ avocado
 • suolaa, pippuria
 • reilusti kalkkunaleikettä
 • kasviksia

Halutessasi voit paahtaa leivät ensin paahtimessa ja levitä sen jälkeen avocado leiville. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää leivälle reilusti kalkkunaleikettä ja kasviksia. Vinkki! Jos on aikaa, voit paistaa leiville myös kananmunaa.

Näyttökuva 2017-10-20 kello 11.00.58

Riisikakku-snack

 • 3-4 riisikakkua (nälästä ja henkilöstä riippuen)
 • ½ avocado
 • reilusti kalkkunaleikkelettä

Tässä todellinen pikaruoka! Levitä avovado varovasti riisikakkujen päälle, etteivät ne halkeile rikki. Lisää reilusti kalkkunaleikettä ja nauti.

Näyttökuva 2017-10-20 kello 11.01.12

Välipalapuuro

 • 2 dl luomu pikakaurahiutaleita
 • suolaa, kanelia
 • vettä
 • 150g raejuusto 2%
 • nökäre luomuvoita/kookosöljyä
 • ½ banaani
 • mustikoita ja vadelmia

Mittaa kaurahiutaleet pieneen kattilaan, lisää joukkoon suolaa sekä kanelia ja vettä sen verran että hiutaleet peittyvät. Kuumenna levyllä ja anna kiehahtaa. Nosta kattila pois liedeltä, sekoita puuro ja anna tekeytyä minuutin verran. Lisää voisilmä/kookosöljy, raejuusto, kuutiotu banaani sekä marjat.

Näyttökuva 2017-10-20 kello 11.01.06

Välipalarahka

 •  200g maitorahkaa/ kreikkalaista jugurttia
 • 1-2 dl sokeroimatonta mysliä tai granolaa
 • 1 omena pilkottuna
 • mustikoita
 • tuoretta minttua

Lisää kulhoon rahka/jugurtti sekä lisukkeet. Nauti.

Näyttökuva 2017-10-20 kello 11.01.18

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>