Hyvinvointia ja herkkuja avocadosta

Avocadossa on herkullisen maun lisäksi muitakin hyviä puolia. Avocado muun muassa auttaa painonhallinnassa, suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta sekä diabetekselta sekä vähentää riskiä sairastua syöpään. Se myös pitää silmät terveenä ja huolehtii ihon hyvinvoinnista.

Avocado on täynnä hyviä rasvoja, mutta sisältää erittäin alhaiset kolesterolipitoisuudet. Monet välttelevät avocadon syömistä korkean kaloripitoisuuden vuoksi, mutta avocado on itse asiassa erittäin vähäkalorinen rasvan lähde jos verrataan esim. voihin tai moniin muihin rasvoihin. Suurinosa avocadon kaloreista ovat sitäpaitsi peräisin ainesosista, jotka ovat ihmiselle erittäin hyödyllisiä ja terveyttä edistäviä.

Avocado on erittäin monikäyttöinen ruuanlaitossa. Avocadoa voi käyttää sellaisenaan salaateissa, leivän päällä, grillata tai laittaa vaikka puuron päälle tai smoothieen. Se tuo ruokaan ihanan kermaisen ja pehmeän maun. Hyvä avocadon kerta-annos on n. ½ -1 avocado/ateria.

 

Quacamole (4 annosta)

 • 2 kypsää avocadoa
 • 1 tomaatti/ 4-5 kirsikkatomaattia
 • ½ pieni punasipuli
 • 1 limen mehu
 • tuoretta korianteria
 • suolaa, mustapippuria

Halkaise avocadot, poista kivet, koverra hedelmäliha astiaan ja muussaa se esim. haarukalla. Kuutioi tomaatti ja punasipuli pieneksi kuutioksi ja lisää avocadon joukkoon. Purista sekaan limenmehu. Silppua korianteri pieneksi, lisää tahnan joukkoon ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja tarjoa lisukkeena tai käytä esim. ruissipsien tai kasvistikkujen dippikastikkeena.

2017-11-19-21-31-32

Nopea avocadolevite

 • 1 avocado muussattuna
 • 100g raejuustoa
 • suolaa, mustapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoile esim. paahdetun ruisleivän päällä.

2017-02-18-15-45-20 kopio

Smoothie

 • ½ avocado
 • ½ banaani
 • 30g Fitfarm Iso-Whey vanilja
 • tuoretta pinaattia
 • vettä tai esim. kookosvettä
 • jäitä

Sekoita kaikki ainekset blenderissä sekaisin ja nauti! Kokeile sekaan myös erilaisia marjoja tai hedelmiä.2017-05-08-19-01-05

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>