Kananmunasta puhtia painonpudotukseen!

Moni välttelee kananmunien syömistä, koska luulee niiden vaikuttavan huonontavasti veren kolesterolipitoisuuteen. Tämä ei kuitenkaan ihan pidä paikkaansa!

Kananmunanvalkuainen on yksi parhaista proteiininlähteistä ja keltuainen taas sisältää rasvaa, vesiliukoisia vitamiineja, kivennäisaineita sekä proteiinia. Perusterveen ihmisen ei siis tarvitse vältellä kanamunia, vaan niitä voi hyvällä omalla tunnolla nauttia useamman kerran viikossa tai jopa päivittäin. Toki kananmunia syödessä kannattaa muistaa, että keltuainen tosiaan sisältää runsaasti rasvaa, eli niiden määrä on hyvä pitää kohtuudessa.

Kananmuna sopii hienosti myös laihduttajille, koska yksi kananmuna sisältää n. 80 kcal energiaa, mutta sen sisältämä proteiini pitää kylläisenä pitkään. Keltuisen sisältämä rasva on hyvänlaatuista sillä osa siitä on tyydyttämättömiä rasvahappoja. Yksi kananmunakeltuianen sisältää n. 6 g rasvaa.

Ruuanlaitossa kananmuna on monipuolinen kaveri. Sen voi keittää, paistaa tai sitä voi käyttää sidosaineena erilaisissa murekkeissa, lihapulissa tai esim. kasvispitsapohjassa.

Puuroissa kananmunaa ja kanamunanvalkuaista voi käyttää hyvänä proteiinin ja rasvan lähteenä. Voit halutessasi vatkata valkuisen kaurahiutaleiden joukkoon keittämisen aikana tai tehdä suolaisen puuron esim. keitetyistä kanamunista, avovadosta ja vaikkapa laadukkaasta leikkeleestä!

 

 

Omenainen valkuaispuuro

 • 60g kaurahiutaleita
 • 2-3 dl vettä
 • 150g kananmunanvalkuaisia
 • suolaa
 • 1 raastettu omena
 • kanelia

Lisää vesi, valkuaiset sekä kaurahiutaleet kattilaan ja keitä pari minuuttia. Vatkaa puuroa keittämisen aikana vispilällä niin valkuaiset kypsyvät tasaisesti ja tekevät puurosta ihanan ilmavaa. Lisää joukkoon suola, raastettu omena sekä ripaus kanelia. Anna hautua hetki kevyesti sekoitellen. Nauti heti.

20170119_123829

 

Suolainen puuro

Ketä puuro ja tarjoa se keitetyn kananmunan ja avocadon kera.

Kokeile joukkoon myös esim. fetajuustoa tai leikkelettä.

2017-11-21-15-12-08

 

Herkkuleivät

 • 2 siivua lempileipääsi
 • ½ avocado
 • kalkkunaleikettä
 • 1 kovaksi keitetty kananmuna
 • tomaattia
 • tuoretta basilikaa
 • suolaa

Muussaa avocado leivän päälle levitteeksi. Asettele leipien päälle leikkele, tomaatit, basilikanlehdet sekä päällimmäiseksi siivutettu kananmuna. Ripottele päälle suolaa ja nauti.

2017-11-20-21-49-15

 

Aamiaismunakas

 • 1-2 kpl kokonainen kanamuna
 • 100-200g kanamunanvalkuainen
 • pari siivua leikkelettä
 • tomaattia
 • oreganoa, suolaa, pippuria
 • tuoretta basilikaa
 • hedelmiä, tuore vihanneksia
 • kookosöljyä paistamiseen

 

Riko kananmunien rakenne rikki muovikulhossa kevyesti vispaten. Annostele pieni määrä kookosöljyä keskilämpöiselle paistinpannulle ja kaada munat päälle. Asettele päälle leikkelesiivut ja tomaattiviipaleet sekä mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Anna paistua kypsäksi ja tarjoile hedelmien ja/tai tuorevihannesten kera.

20161230_125821-1

 

Nämä reseptit sopivat mainiosti terveelliseen ruokavalioon sekä nettivalmennuksiin, esimerkiksi Superdieetti®-valmennukseen!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>