foorprep

Mikä ihmeen FOODPREP?

Foodprep. Sana joka vilahtaa somessa ja blogeissa hyvin usein.

Mitä se oikeastaan tarkoittaa?

No, suoraan suomeksi sanottunahan se tarkoittaa ruuan etukäteisvalmistusta eli eväiden tekoa. Mediaseksikäs termi pitää siis oikeasti sisällään hyvin arkisen asian.

 

Mitä järkeä siinä foodprepissä sitten on?

Ruuan etukäteisvalmistus on hyvä keino pysyä suunnitellussa ruokavaliossa. Kun olet valmistanut itsellesi tavoitteitasi tukevia ruoka-annoksia valmiiksi ja ne ovat kätevästi ruoka-aikaan saatavilla, ei tule tehtyä niin helposti niitä kuuluisia huonoja valintoja.

Foodprepin tarkoitus on siis helpottaa arkea, koska tekemällä isompia ruokasatseja kerralla valmiiksi jääkaappiin ja pakkaseen, vapautat aikaa muuhun. Foodprep säästää hermojen lisäksi myös rahaa ja pienentää ruokahävikkiä. Se on siis myös ekologista.

evaat

Miten prepata?

  1. Tee suunnitelma mitä meinaat tulevalla viikolla syödä ja kokoa kauppalista sen mukaan. Kun pitäydyt kaupassa käydessäsi vain ja ainoastaan kauppalistan sisällössä, säästät myös rahaa ja vältyt heräteostoksilta.
  1. Ruuan valmistus. Tähän kannattaa varata hieman aikaa, mutta se maksaa itsensä takaisin viikon muina päivinä. Yleensä preppausta on hyvä tehdä esim. kahtena päivänä viikosta, esim. sunnuntaina ja keskiviikkona. Silloin ruoka pysyy tuoreena.
    Paista lihat, keitä perunat ja riisit, pilko kasviksia, tarvittaessa pussita välipalapähkinät ja proteiinijauhot valmiiksi annospusseihin. FitFarmin Youtube-kanavalta saat kätevät vinkit siihen, miten valmistat kerralla isomman määrän evästä, vaikka koko perheelle kerralla! https://www.youtube.com/watch?v=fe6VnAlpNw8
  1. Kokoa annokset. Jaa lihat, riisit ja perunat sopiviksi annoksiksi eväskippoihin ja muista lisätä mukaan myös reilusti kasviksia. Laita eväskipot jääkaappiin ja nappaa sieltä mukaan töihin tai asioille lähtiessäsi. Osan lihoista voit pakastaa valmiina annoskokoina pakkaseen pieniin pusseihin, silloin hädän hetkellä ne on helppo sulattaa ja ruoka on taas nopeasti saatavilla.
  1. Mieti myös välipalat valmiiiksi, eli varmista että saatavilla on helppoja välipalavaihtoehtoja. Näitä ovat mm. erilaiset rahkat, jogurtit, proteiinivanukkaat, patukat, riisikakut, hedelmät, marjat ja pähkinät.
  1. Tämän jälkeen voit tehdä seuraavat pari päivää vapaa-ajallasi mitä haluat, koska tiedät että ainakin ruoka-asiat ovat jo kunnossa! :)

www.fitfarm.fi/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>