Wolf Fitness Club <3

Fitness elämän konsultointi palvelu Klemetti.

Minun kampaajan penkkini on muuttunut nykyään myös fitness elämäntavan konsultointi-penkiksi. :) Iso osa asiakkaistani on kiinnostunut siitä mitä teen ja kuinka teen ja minusta on kiva levittää ilosanomaa eteenpäin. Painotan, että en ole personaltrainer, ravintokonsultti enkä valmentaja. Kerron vain puhtaasti omia kokemuksiani ja mielipiteitäni, ehkä heitän välillä muutaman vinkin asiakkailleni heidän niitä pyytäessä. Fitness on vähän niin kuin uskonto: Sitä on turha tyrkyttää kenellekkään, joka sitä ei halua ottaa omakseen. Mitkä sitten ovat niitä asioita, jotka elämäntavassani asiakkaitani, näitä kaiken kokoisia, näköisiä ja luonteisia naisia ja joskus myös miehiä, ovat kiinnostaneet? Mitkä ovat tyypillisimmät kysymykset ja ihmetyksen aiheet?

Bodylehti elokuu 2013

Bodylehti elokuu 2013

1. Miten sinä oikein pystyt siihen? Eikö se ole hurjan kurinalaista? 
Ensimmäisien Fitfarmilla vietettyjeni kuukausien aikana silloin neljä vuotta sitten koin vieroitusoireet akilleenkantapäästäni sokerista ja sen jälkeen kaikki on mennyt tasaisesti. :) Ei tämä vaadi minulta enää kurinalaisuutta. Kaikki tulee automaattisesti ja helposti. Haluan elää näin, jos en haluaisi, niin kaikki varmasti vaatisi enemmän ponnistelua. Aloin nauttimaan tästä kaikesta, ruokavalion mukaan syömisestä ja treeniohjelman mukaisesta treenaamisesta niin paljon, että omaksuin tämän tavan elää ensimmäisen puolen vuoden aikana, minkä vietin Fitfarmin ja Bullin valmennuksessa. Dieetillä eye of the tiger on niin kova, ettei itselläni ainakaan ole koskaan ollut mielessäkään lipsua valmentajan antamista ohjeista, vaikka nälkä olisikin näköä haittaavaa. Silloin laitetaan silmät kiinni. :D
Kisakauden ulkopuolellakin eväät kulkevat mukana.

Kisakauden ulkopuolellakin eväät kulkevat mukana.

2. Etkö sä ikinä herkuttele?
Eivät nämä ruoat mitään kuvottavia ole! :D Terveellinenkin ruoka on hyvää. Varsinkin jos jaksaa ja haluaa kokkailla, minä en jaksa. :D Syön vain mitä sanotaan ja mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa. Jos herkuilla tarkoittaa ravintolaruokaa, karkkia, jäätelöä ja mitä ikinä, niin kyllä syön välillä niitäkin. Parin viikon välein käydään Teron kanssa syömässä ja silloin tällöin lapioin vähän jäätelöä naamaan. :) Jos off-kaudella on tiedossa häät, syntymäpäivät tai muut juhlat tai erikois hetki olen mukana tuhoamassa osan juhlapöydän antimista. Kohotan juhlamaljan muun juhlaväen kanssa ja maistelen muutaman lasillisen viiniä. Dieetillä ei syödä ja juoda kuin se, mitä jääkaapin ovessa olevassa A4:ssa lukee!
Lasillinen punaista hyvässä seurassa pikkujouluissa.

Lasillinen punaista hyvässä seurassa pikkujouluissa.

3. Sä syöt sitten varmaan vaan sitä proteiinia. Eiks se oo kauheen yksipuolista? Mitä sä niinku saat syödä?
Ei vain proteiinia, vaan myös hiilihydraatteja ja rasvoja! Keho tarvitsee kaikkea kolmea toimiakseen. Tämä ei ole mikään pikadieetti, mikä kestää kymmenen viikkoa ja menusta karsitaan pois kaikki hiilihydraatit tai kaikki rasvat tai puputetaan pelkkää kaalia erilaisissa muodoissa. Tämä on terveellinen ruokavalio, mikä voi kestää vaikka läpi koko elämän. Syön pastaa, riisiä ja puuroa. Hedelmiä ja marjoja. Oliiviöljyä ja lesitiiniä. Tietenkin myös sitä kanaa ja rahkaa ja raejuustoa. ;) Juon vettä noin neljä litraa päivässä ja lisään merisuolaa ruokiin minulle määrätyn gramma määrän mukaisesti. Ruoka-aineet ovat maustamattomia ja tämä tekee piilosuolojen määrästä olematonta ja tämän vuoksi suolaa lisätään tasaisesti päivän jokaiselle aterialle. Suola on kehon tärkein mineraali ja mitä puhtaampaa se on, sen parempi.
Eat Clean Train Dirty Body Action & Bia Brazil

Eat Clean Train Dirty
Body Action & Bia Brazil

4. Paljon sulla on kalorit päivässä? Sä syöt varmaan tosi vähän. 
Off-kaudella kalorit pyörivät treenipäivänä yli kolmessa tuhannessa. Kyllä siinä saa syödä ja varsinkin kun ruoka on terveellisistä ja puhtaista ruoka-aineista, saa sitä määrällisestikin syödä ihan ruhtinaallisesti. Treenipäivinä syön kuusi kertaa päivässä ruokavalion mukaisesti, lepopäivinä ruokailuja on viisi. Kehityskauden kalorinsaantiani on nostettu pikku hiljaa vuosien saatossa, kun aineenvaihduntani on tehostunut. En suosittele kenenkään painavan omaan ruokavalioonsa nyt 3500 kaloria päivässä! Dieetillä kalorit ovat alimmillaan noin 1500 kcal/päivä. Energiansaannin väheneminen tapahtuu kuukausien aikana pikku hiljaa vähentäen.
MM kisoja edeltävien päivien ruokailua hotellihuoneessa.

MM kisoja edeltävien päivien ruokailua hotellihuoneessa.

5. Käytätkö sä paljon niitä lisäravinteita? Onko niistä mitään hyötyä ja eikös ne ole vaarallisia?
Lisäravinteita käytän tukemaan treenejäni ja palautumistani. Lisäravinteiden käyttöni rakentuu treenin ympärille. Juon noin puoli tuntia ennen treeniä Fitfarm Nutritionin PRE workout juoman, minkä funktio on valmistaa keho fyysisesti harjoitteluun. Treenin aikana juon noin litran verran treenijuoma sekoitusta, mikä sisältää Fitfarm Nutritionin Carbomixia, mikä on erinopeuksilla imeytyviä hiilihydraatteja sisältävä jauhe ja ON TIME aminohappovalmistetta, mikä taas puolestaan ehkäisee treenin aikaista kataboliaa, lisää kestävyyttä, lihastenkasvua ja voimaa. Treenin jälkeen juon proteiini drinkin sekoittaen Fitfarm Nutritionin treenijuomassakin käyttämääni Carbomixia takaamaan hiilihydraatin saannin ja Fitfarm Nutritionin Iso Wheytä, mikä on isolaatti muodossa oleva (nopeasti imeytyvä) heraproteiini, mikä luonnollisestikin on lihasten rakennusaine. Vaarallisia? Vaikkei nämä mitään ruohosta ja auringonsäteistä tehtyjä luonnontuotteita ole, niin eivät nämä tällä käytöllä ja muuten niin puhtaan ruokavalion rinnalla aiheuta minkäänlaista vaaraa keholleni. :D
Me tehtiin meidän pöntöistä hauskoja ja helppokäyttöisiä. :)

Me tehtiin meidän pöntöistä hauskoja ja helppokäyttöisiä. :)

6. Kuinka monesti sä sit treenaat viikossa ja kuinka monta tuntia kerralla?
Tällä hetkellä salitreenejä on viikossa neljä. Viimeisen neljän vuoden aikana treenejä on ollut kolmea, viittä ja kuutta kertaa viikossa. Tällä hetkellä treeni on sen tyylistä, että jotta niitä pystyisi vetämään samoilla tehoilla viisi tai kuusi kertaa viikossa, niin täytyisi kyllä omata jotain epäinhimillistä energiaa ja uusiutumista! Neljä kertaa hakataan kroppa loppuun ja kolme päivää palautellaan ja kasvetaan. Kasvaakseen lihas vaatii ensin kovan kuormituksen ja sitten lepoa ja oikeanlaista ravintoa. Kuinka monta tuntia? Yksi tunti riittää, kun sen käyttää tehokkaasti. Tunti ja vartti alkaa olla jo aivan maksimi. Jos treenissä on mennyt aikaa sitäkin enemmän, niin kannattaa tarkistaa treenaamisen tehokkuus ja oma ajankäyttö. Ehkä treenin ohella on tullut keskityttyä myös johonkin ylimääräiseen?
Pakaraa, pakaraa...

Pakaraa, pakaraa…

7. Juoksetko sä paljon?
En tee aerobisia off-seasonilla, eli kehityskaudella. Kaikki energia jätetään kehityskaudella salille ja tästä seuraa lihaskasvua, toivottavasti. :)  Lisäksi syön ruokavalion mukaisesti myös offilla ja tämän vuoksi rasvanpoltollisia aerobisia ei tarvitse tehdä, sillä rasvaa ei kerry häiritseviä määriä. Dieetillä, kun rasvanpoltto polkaistaan käyntiin, polkaistaan käyntiin myös aamuaerobiset neljästä viiteen kertaan viikossa tyhjällä vatsalla heti herättyäni. Aerobiset teen ripeästi kävellen 45-60 minuuttia tasasykkeellä, en juosten, paitsi jos ohjelmassani on mukana myös porrastreenit. Olen ollut kisadieetillä yhteensä noin 40-50 viikkoa viimeisen kahden vuoden aikana, tehnyt aamulenkkejä pari sataa ja jokaisen niistä olen tehnyt ulkona. Pukeutumiskysymys. :) Kertaakaan en ole kironnut aamulenkille lähtöä ja se on totuus, Terokin allekirjoittaa tämän. On jotenkin huikeaa saada elimistö täyteen happirikasta ulkoilmaa heti aamusta! Sitä odotankin jo. :)
Kevään kisoihin tähtäävällä dieetillä aamuaerobisia -26 asteessa. :) Ei haittaa Kainuun likkaa!

Kevään kisoihin tähtäävällä dieetillä aamuaerobisia -26 asteessa. :) Ei haittaa Kainuun likkaa!

8. Treenaatko sä aina personal trainerin kanssa? 
En, vaan pääsääntöisesti omatoimisesti. Alussa personal trainerin treenit olivat todella tärkeitä, jotta oppisin oikeanlaiset tekniikat ja jotta oppisin treenaamaan tarpeeksi kovaa. Jos kehitystä haluaa, on salilla treenaaminen nostettava uudelle tasolle. Minulla on vieläkin joka kerta jokaisessa treenissä jotain opittavaa ja se on mielestäni hieno asia. Harjoittelu on haastavaa joka kerta! Vaikken treenaakaan nykyään varsinaisesti pt:n piiskattavana, treenaan pt:ni, joka nykyään on myös mieheni, kanssa samaan aikaan joka ilta. Tarkkaileva katse on aina niskassani. ;) Tosin oma sisäinen tarkkaileva katseeni on sitä luokkaa, että ei tuo rakas miehenikään kauhean montaa kertaa pääse sanomaan, että: ”Miksi jätit kesken???!” :D Olen oppinut, että parempi tehdä vaan kaikki niin pirun loppuun, ettei tarvitse kuunnella sitä veettuilua koko loppu iltaa. Pääsen vähemmällä näin, kun kestän vaan sen sarjan viimeisten tuskallisten toistojen tuoman kivun, kun tuon maailman lahjakkaimman veettuilijan veettuilua. Vaikka motivoinniksi hän sitä itse kutsuu. :D Pitäisiköhän varata pari treeniä? ;) Lisäksi kaikkihan on vain parhaaksi minun kehittymiselleni. Pyrin vetämään treenit piippuun ensisijaisesti ihan vain sen takia.

Matkalla susiluolaan viime keväänä.

9. Treenaatko sä siellä Wolffilla?
Tämä on varmasti joku yleinen käsitys kaikilla, että bodarit, niin pienemmät kuin isommatkin, treenaavaat Wolffilla. Ihan oikea käsitys se taitaa olla! :D Kyllä, treenaan siellä itsekin ja jos se katoaa maan päältä lopetan varmaan koko lajin! :D Siellä on vaan kaikki niin hyvin. Aivan käsittämätön repertuaari laitteita ja välineistöä! Ja se treeni moodi, minkä siellä saan on aika erilainen kuin missään muualla. Voi johtua siitäkin, että kaikki on niin tuttua ja senkin vuoksi voi keskittyä pelkästään treenaamiseen. WFC avasi uudet tilat myös Tampereen Tampellan kaupunginosaan. Siellä on hurjan hienot tilat myös toiminnalliseen harjoitteluun ja kamppailulajeille, upouuden kuntosalin lisäksi. Tsekatkaa WFC:n salit ja tarjonta www.wfc.fi tai facebookissa wfc. Kyllä Wolffilla käy muitakin kuin bodareita. :) Tulkaahan kokeilemaan, mitä äärimmäisen kattavalta kuntosalilta löytyy ja mitä se voi tarjota sinun treenillesi.
Wolf Fitness Club <3

Wolf Fitness Club <3

10. Käykö sä hieronnassa tai venytteletkö?
Hieronnassa käyn varsinkin lepoviikoilla, eli silloin kun salitreeni on paussilla palauttelevan viikon vuoksi, noin viiden viikon välein. Viime aikoina olen näin offillakin käynyt hieronnassa myös treeniviikoilla, joko lepopäivänä tai treenipäivän aamuna. Kroppa on ollut tämän hetkisen Bullin extra hyper duper maniac hardcore brutal- treeniohjelman vuoksi hieronnan tarpeessa normaalia enemmän. :D Nykyään Fitfarmin toimiston yhteydessä hierova Risto Santala on vastuussa Bullin EHDMHB-treeniohjelman aiheuttamien tuhojen parantamisessa. :) Jos etsit hyvää hierojaa, niin Risto on enemmän kuin hyvä, aivan LOISTAVA! Dieetillä käyn hieronnassa useammin, muutaman viikon välein, sillä silloin treeni määräkin tuplaantuu aerobisten tullessa kuvioihin. Itselläni vakio vaivana on lantion virheasento, mikä vetää koko kroppaa suppuun toiselta puolelta. Virheasento alkaa vaivata lihasten jumiutuessa pahasti. Pyrin ennaltaehkäisemään tätä vaivaa venyttelemällä (aivan liian harvoin) ja putkirullailemalla (aivan liian harvoin). Jos ennaltaehkäisevät toimenpiteet ja säännöllinen hieronta on jätetty huomiotta ja lantionvirheasento alkaa aiheuttamaan kipuja selkään, reisiin, kylkiin ja lonkkiin jne painelen osteopaatti Marko Panun vastaanotolle Tammelan kupeesta löytyvälle Fressi Sykkeelle. Marko vääntää, kääntää, hieroo, raksauttaa ja manipuloi rankani ja lantioni niille kuuluville paikoilleen ja elämä hymyilee jälleen. Äärimmäisen ammattitaitoinen mies! Olen itse kokenut hänen osteopaattisen hoitotapansa minulle toimivammaksi, kuin kiropraktian. Vammojen määrä tuntuu aina olevan vakio. Aina on jossain jotain, mutta onneksi oman kehon tuntemus on kehittynyt näiden neljän vuoden aikana niin hyväksi, että osaan jo paljon itsekin päätellä mistä mikäkin vaiva johtuu ja mille auttajalle lompsin. :) Ihmisen kehossa tuntunee kaikki olevan yhteydessä kaikkeen. Jos polveen sattuu, vika voi ollakin ylikireässä etureiden lihaksessa. Jos rintaan pistää, voi ongelman syy piillä lukossa selän puolella. Jos alaselän kipu vaivaa, kannattaa tarkistaa pakara lihasten kireydet. Moniin vaivoihin löytyy helppo ja huojentava vastaus niinkin läheltä kuin ammattitaitoisen urheiluhierojan vastaanotolta.
2011 vs. 2013 Lihasmassan lisäännyttyä ja rasvamassan vähennyttyä myös oma kehontuntemus lisääntyi ja lantion virheasento vähentyi.

Lihasmassan lisäännyttyä ja rasvamassan vähennyttyä myös oma kehontuntemus lisääntyi ja lantion virheasento vähentyi. 2011 vs. 2013

11. Harrastitko sä jotain ennen tuota?
Minulla ei ole vankkaa urheilutaustaa jonkin tietyn lajin parissa. En tuntenut suurta paloa koskaan oikein mihinkään yhteen tiettyyn lajiin. Tanssiminen on kiehtonut minua aina ja pidän tanssijoita äärimmäisen kiehtovina. Heidän tapansa luoda liikettä on mielestäni huikeaa katseltavaa, oli tyylilaji sitten melkein mikä tahansa. Tanssin lapsena hieman itsekin vakiotansseja, mutta siinä minua taisi kiehtoa suurimmaksi osaksi vain ne naistanssiojoiden höyhenillä ja paljeteilla koristellut tanssiasut. :) Satubaletista olin innostunut, niin kauan kunnes joulunäytelmässä minä olin ainut jolla oli päässä poronsarvet ja kaikki muut olivat enkeleitä. :D Lukio aikaan aloin käymään salilla ja treenailin siellä mitä treenailin. Tampreelle muutettuani yli kymmenen vuotta sitten virittelin päässäni ajatusta johonkin tanssiseuraan liittymisestä, mutta koska pidin itseäni aivan ikäloppuna, OLIN 20 VUOTIAS, lakkasin haaveilemasta mistään sellaisesta ja painelin salille. Se sopii myös senioreille. :D Kuvioon tulivat jumpat ja sillä kombolla mentiin melkein vuosikymmen, kunnes halusin oikeati kehittyä ja otin yhteyttä Fitfarmiin.
Golf ei myöskään ole minun laji. Teron kanssa ei ole kiva pelata. :D

Golf ei myöskään ole minun laji. Teron kanssa ei ole kiva pelata. :D

12. Voi ihanaa sä oot vielä täällä töissä! Mä kun pelkäsin, että sä siirryt kokonaan sinne fitness juttuihin! Niin valmennatko sä?
Rakastan kampaajan työtäni ja tule aina tekemään sitä, ainakin jonkin verran. Olen pyöritellyt välillä päässäni ajatusta PT koulutuksen käymisestä, mutta en rehellisesti sanottuna tiedä olisiko minusta niin hyväksi personal traineriksi, kun mitä itse vaadin. Jotta treenaava saa oikeasti loistavan treenin, täytyy pt:n olla oikeasti aivan todella ammattitaitoinen ja kokenut. Itse en ole ollut tekemisissä kuin Fitfarmin henkilökunnan kanssa, enkä sen vuoksi voi omakohtaisesti suositella muita, sillä kokemuksia muista ei ole. Vaikka olenkin aika puolueellinen sanomaan, niin minun rakas mieheni on vaan niin 100 % lahjakas ja omistaunut työssään, että mennäppä siihen nyt itse räpeltämään viereen, että ”Hyvä Pirkko! Vielä jaksaa. Painaa, painaa!” :D Siinähän mulla olisi kyllä maailman paras opettaja, ”Suomen paras PT”. ;) Olisi hienoa kyllä olla oman kampaajan työni lisäksi mukana joissain Fitness alan tempauksissa, projekteissa, seminaareissa ja tapahtumissa, mutta ainakin tällä erää jätän tämän treinerin homman miehelleni. :) Ystäville, kavereille ja tuttaville olen kyllä heittänyt vinkkejä syömiseen ja treenaamiseen liittyen. Innoissani auttelen, jos kykenen. :) Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Never say never. ;)
Treenin jälkeisiä tunnelmia Kivisen kanssa :D

Treenin jälkeisiä tunnelmia Kivisen kanssa :D

13. Onko sulla tulossa nyt jotain kisoja?
Tänä vuonna kisaan syksy-kauden. Kisakausi alkaa syyskuussa Arnold Classic Amateurissa, Madridissa ja jatkuu lokakuussa Nordic Fitness Expossa Lahdessa.
Syyskuu, täältä tullaan!

Syyskuu, täältä tullaan!

14. Onko se kisadieetti niin kamalaa, kun kaikkialta kuulee?
Minun kisadieettini ovat olleet joinain viikkoina, päivinä ja tunteina helppoja ja kivuttomia, kun taas joinain viikkoina, päivinä ja tunteina vaikeita ja kivuliaita. Tietyn pisteen jälkeen tulee äitiä ikävä, mutta minulle se ei ole mikään uusi uutinen. Kisakunto ei ole mikään perus biitsi kunto, vaan jotain äärimmilleen viritettyä ja epänormaalia. On ihan ymmärrettävää, että olokin voi olla välillä jotain epänormaalia. Jokaisella kerralla olen taistellut itseni vaikeidenkin hetkien läpi lavalle asti ja tuonut esille lavalle valmiin kuntoni. Me ollaan Teron kanssa kumpikin hyvin vanhan kansan diettaajia. Asiat tehdään just eikä melkein, ilman hifistelyjä. Tietty, jos Bull käskee minun syödä ituja tai jotain hihhuli luonnontuotteita (tätä päivää en ole vielä nähnyt), niin syödään sitten, mutta kaikinpuolin asiat tehdään hyvin selkeästi ja hifistelemättä ja nurisematta. Kerran olen viimeisen neljän vuoden aikana Bullille nurissut ja se oli viime vuoden kevättalvella. Laitoin Bullille informatiivisen mailin, mikä meni jotenkin näin: ”Jos mua ei näy illalla salilla, niin oon kuukistunut aamuaerobisella Eteläpuistoon. Mulla on punainen takki päällä, tunnistatte mut siitä. Tulkaa hakemaan pois!” :D
1 day out

1 day out

15. Onko kesällä vaikeampaa dieetata kun talvella?
Ei. Sama focus päässä ympäri vuoden. Eväät kulkee mukana, jos kesä tuo tullessaan enemmän menoja. Tosin itselläni kisadieetin aikana menot jäävät hyvin vähille, ihan omasta halusta, sillä haluan keskittyä omiin rutiineihini kisadieetin ympärillä. Ehdin tulla ja mennä sitten kun en kilpaile.
Rakkaani kanssa häävieraina viime kesänä hetki ennen dieettiä.

Rakkaani kanssa häävieraina viime kesänä hetki ennen dieettiä.

 16. Paljonko paino vaihtelee off-kaudella ja kisakaudella?
2013 kevään kisakauden jälkeen pidin vuoden tauon ennen seuraavaa kisakauttani vuoden 2014 keväällä. Kun 2013 vuoden kisat loppuivat toukokuussa EM-kisojen jälkeen painoni oli noin 53 kg. Sitten alettiin tekemään lihasta ja siirtyessäni dieetille tammikuussa 2014 painoni oli noin 63 kg. Koska syön kehityskaudenkin mahdollisimman siististi ja ruokavalion mukaisesti on mahdollisen lihasmassan kehittymisen määrittely selkeämpää, sillä rasvaa ei ole kerrytetty kroppaan liikaa. Oli sitä pihviä tullut ihan kivasti, ainakin muutama kilo ja se on tällaiselle sinttiäiselle jo ihan mukava saldo seitsemässä kuukaudessa. Kevään 2014 kisojen jälkeen paino oli noin 55 kg ja aloittaessani dieetin kolme kuukautta myöhemmin heinäkuussa 2014, paino oli 59 kg. Siinä ei ollut kerennyt kertyä kuin muutama kilo nesteitä ja rasvaa, ei niinkään lihasta, mutta tässä välissä se ei ollut tarkoituskaan. Syksyn 2014 kisakauteni loppui lokakuun lopussa MM-kisojen jälkeen painon ollessa noin 56 kilon kohdalla ja tällä hetkellä painoni on kivunnut noin 62 kiloon, syömällä järkevästi, ruokavalion mukaisesti ja treenaamalla kuin hullu! :D Saa nähdä mitä paino on kesällä ennen kuin dieetti alkaa? Tarkoituksenani on kuitenkin aina ravita kehoani niin että se saisi parhaat mahdolliset avut kehittyä, ylimääräisen rasvan kerääminen kroppaan ei edesauta tätä asiaa mitenkään.

63 kiloa raavasta naista ennen dieettiä tammikuussa 2014.

17. Kuinka pitkä se kisadieetti on?
Riippuu ihan lähtökunnosta ja valmentajan suunnitelmasta. Itselläni dieetit ovat olleet aina jotai 10-16 viikon välistä ensimmäisiin kisakauden kisoihini, mahdollinen kisakauden jatkuminen luonnollisesti pidentää dieettiä.
18. Meinaatko hommata uudet bikinit? :)
Joo! ;)
Kisabikinit Biancanevelta. <3

Kisabikinit Biancanevelta. <3

19. Eiks toi kaikki oo kamalan kallista?
Se on ihan se, että mihin kukakin ne rahansa laittaa. Itse koen tämän kaiken olevan järkevämpi kohde kuin viikonloppu riennot baareissa, mutta kukin elää niinkuin tahtoo ja kuluttaa omat rahansa kuin tahtoo. Kuulen paljon sanottavan kuinka ei syö terveellisesti, koska terveellinen ruoka on kallista! Mikä parempi kohde laittaa ne omat pennosensa kuin oma hyvinvointi? En keksi mitään. Monet kysyvät valmennuksen hintoja. Valmennukselle tulee mielestäni kuukausihinnaksi noin satanen kuukaudessa. Se summa menee helposti baariin kuuaudessa ja voisin veikata, että jos otat valmennuksen, niin tuskin haluat mennä pilaamaan tuloksiasi baaritiskille. Win win! :) Fitfarmilla pt-valmennuspakettien lisäksi on äärettömän edullisia, mutta samalla kattavia nettivalmennuksia. Niistä on hyvä aloittaa ja katsoa miltä homma alkaa tuntumaan. :) Salimaksu on noin viisikymppiä kuussa ja saat liikkua niin paljon kuin ikinä haluat (tai valmentajasi haluaa:))!!!! Lisäravinteet maksavat joitain kymppejä/tuote, mutta kaiken A ja O on se treenin jälkeinen proteiini! Siihen ainakin kannattaa satsata! Kisaamiseen siirryttäessä on tietty hyvä, että taloudellinen tilanne on hyvä eikä reikiä täynnä. Rahaa menee kymmeniä euroja siihen, tähän ja vähän tuohon. Siihen kannattaa varautua ja laittaa vaikka vähän sukan varteen etukäteen. Itse olen todella kiitollinen ja otettu hienosta sponsorituesta, mitä saan kolmelta huikealta taholta: Fitfarmilta, Body Actionita ja Fitfarm Nutritionilta. Syvä kiitos ja kumarrus heille.
Vaatteet niin treeniin kuin vapaa-aikaan Body Actionilta!!!!

Vaatteet niin treeniin kuin vapaa-aikaan Body Actionilta!!!!

20. Miten sä jaksat tehdä töitä ja kaikkea tuota? Sulla ei varmaan ole vapaa-ajan vietto-ongelmia, kun sitä ei ole.
Olen onnekkaassa osassa siksi, että työnatajani (minä itse ja Glohairin väki) ja asiakkaani ymmärtävät, että kun Miss Henry väsyy ja hiljenee, Miss Henry ottaa aikaa myös extra lepoon. Tilipussi hiukan pienenee, mutta kunhan kaappi on ruokaa täynnä ja salikortti Wolffille maksettu, niin kaikki on hyvin. :) Minun tiimissäni (Tero ja minä) eletään elämää tarkoituksella samassa syklissä. Työpäivät kahdella yrittäjällä on sovitettavissa samoihin aikoihin, jotta vapaa-aikamme saisimme viettää samanaikaisesti ja olla yhdessä. Lisäksi myös treenaamme samaan aikaan, jotta ne kolme tuntia, mikä illalla on vapaata aikaa, olisi yhteistä. Tosin nytkin kirjoitan tätä blogia ja Tero katsoo tv:tä. :D Perheeni on valitettavasti kaukana Kainuussa, enkä saa jakaa vapaa-aikaani heidän kanssaan arjen keskellä.
Siskon kanssa laatuaikaa Uniklubin keikalla viime kesänä.

Siskon kanssa laatuaikaa Uniklubin keikalla viime kesänä.

 21. Mistä löydät motivaatiota joka päivä tuohon kaikkeen?
Loputtomasta mahdollisuudesta kehittyä ja oppia uutta! On huikea lahja ihmiselle, että voimme muokata oman kehomme muotoja, koostumusta ja yleistä olotilaa treenaamalla ja syömällä oikein ja terveellisesti! Kun tajusin tämän mahdollisuuden neljä vuotta sitten, ei motivaatiota ole tarvinnut enää etsiä. Voin olla hyvinvoiva ja elää omassa unelmavartalossani, jos vain haluan. Tarvitsee vaan haluta tehdä kaikki niiden eteen itse ja ajan kanssa nauttien treenaamisesta ja terveellisestä elämäntavasta. Jos kaikki tuntuisi pakkopullalta, keksisin jotain muuta. Jotain mistä nauttisin. Mutta minä nautin tästä. :)

Hyvin rakennettu fysiikka kuvastaa tekemääsi kovaa työtä. Et voi varastaa sitä, lainata sitä tai pitää siitä kiinni ilman jatkuvaa panostusta. Se tulee omistautumisesta, itsekurista, itsekunnioituksesta ja arvokkuudesta.

Miss Henryn viikkokatsaus:

Viimeisen kahden viikon aikana on treenattu hyvillä tehoilla ja hyvällä mielellä. Unen tarve on edelleen aika rajua, mutta sitten nukutaan, jos keho niin haluaa. On ollut muuten ihanaa herätä jo useana aamuna auringonpaiseeseen! Tuolla keltaisella mollukalla tuolla taivaalla on vaan sitten niin valtavan ihana vaikutus ihmisiin! :) Bullin vastaanotolla kävin viime viikolla. Näytin kuntoni ja kunto oli hyvä. That’s it. Olisin odottanut jotain, että ” Woooow Henry! Huikea määrä uusia muskuleita sulla!” Mutta ei. Ei mitään muuta kun, että ”Hyvä kunto.” Thanks Bull! :D Ensi syksyn kisoihin tähtäävää dieettiä pureskeltiin jo hieman ja oli taas hienoa todeta, että päävalmentaja Mentulalta eivät lopu ideat kesken. Asiat tehdään taas hieman eri tavalla ja fiksummin kuin aikaisemmin. Homma starttaa kesäkuussa. Ajattelin saada tässä seuraavassa kahdessa ja puolessa kuukaudessa tehtyä vielä 100 grammaa lihasta kumpaankin ojentajaan, toiset 100 grammaa olkapäihin ja samanlainen setti vielä pakaralihaksiin ja takareisiin. Se olisi siinä! :D :D :D Minä lähden nyt ostamaan kertakäyttöastioita Teron tulevana viikonloppuna vietettäville kolmekymppisille. MEILLÄ ON VAAN MUOVIKIPPOJA! :D Meillä on yksi kahvilautanen, kolme pikkulusikkaa tai oikeastaan ehkä vain kaksi ja nekin ovat erilaisia! :D Käytiin pari kuukautta sitten Ikeassa ostamassa neljä samanlaista kahvikuppia sen vuoksi, kun ystävä pariskuntia alkoi ilmestyä sunnuntai kahvittelulle ja ainoat neljä samanlaista ”kuppia” olisivat olleet Fitfarmin sheikkerit! :D Ei näin. Nyt kun vieraita tulee huomattavasti enemmän kuin neljä, me ollaan pulassa. Nämä juhlat mennään kerttiksillä, mutta note to self: Ostakaa astiasto, olette kumpikin kolmekymmentä vuotiaita. :D

Mukavia, keväisiä viikkoja teille kaikille ja kaikille teidän ympärillä eläville. Muistakaa, että pimeys katoaa kun sinne näyttää valoa. Valo tarttuu ympärillänne oleviin ja sen kautta saat sitä itsekin takaisin muilta. Täytyy antaa niin saa takaisin. <3

-Henriikka (instagram @henriikkaklemetti)

ps. Jos minulta jäi vastaamatta juuri sinua askarruttanut kysymys saliharjoitteluun, ruokavalioon, kisaamiseen yms. liittyen, kysy pois, vastaan kyllä. :)

pps. Joku teistä ihanista lukijoista oli hyödyntänyt meidän Glohairin Nooran ripsipidennystarjouksen ja Noora halusikin jatkaa 100 euron tarjoustaan uusista ripsistä huhtikuun loppuun saakka! Muistakaa, että myös meidän kosmetologi Jaanan palvelut ovat vielä -15% maaliskuun loppuun saakka ja kynsioraakkelimme Tiia tarjoaa omankynnen geelauksesta -15% myöskin maaliskuun loppuun. Tevetuloa kaunistautumaan kevääseen Puutarhakadun Glohairiin! www.glohair.fi & 03-2131213 Varatessanne aikaa, huikatkaa koodi Miss Henry, niin saatte käyttöönne alennukset! :)

 

2 replies
 1. Aa12
  Aa12 says:

  Hei! Oma lantioni näyttää juuri tuolta kuin sinulla tuossa kuvassa jonka olet laittanut. :( Olen koittanut miltei kaikkea mutta en tiedä miten saan sen suoraksi ja en tiedä pystynkö enää ikinä treenaamaan. Kuinka monen hieronnan jälkeen sinulla auttoi ja missä kohtaan vartaloa oli pahimmat kivut ? Oliko jotain jalka /selkä liikkeitä joita pystyit ilman kipuja tehdä ?

  Vastaa
  • Henriikka Kivinen
   Henriikka Kivinen says:

   Hei! :)
   Sain oman lantion virheasentoni korjattua pikku hiljaa, monipuolisen treenin kautta. Kehonhuolto auttoi varmasti myös oman osansa. Osteopaatit tekevät huikeita tuloksia. Jos liikut Tampereen suunnalla, niin suosittelen ottamaan yhteyttä Samu Tuhkasaareen. Hän on aivan loistava. :)

   Itse en tiennyt edes lantionvirheasennostani ennen noita ennen-kuvia, joten kovia kipuja tuo mutka ei ole minulle koskaan aiheuttanut. Todella ikävää, jos joudut sellaisista kärsimään. :( Itse olen aina pystynyt tekemään kaikkia selkäliikkeitä, sillä tämä vaiva ei ole niitä estänyt. Fysioterapeutti ja varsinkin urheiluun erikoistunut fysioterapeutti osaisi VARMASTI opastaa sinut oikeiden liikkeiden pariin. Tähänkin Tampereelta löytyy huippu henkilö, Risto Santala. :)

   Tsemppiä oikomiseen. :)

   Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>