17309274_10155017500230782_4758406886380250968_n

Elämäntapamuutos, yleinen hyvinvointi ja terveys edellä

Paljon puhutaan nyt itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on oli koko mikä tahansa. Ajatus on loistava ja tärkeä, itseään ei tule ruotia koon perusteella, yleinen hyvinvointi ja terveys edellä. Omalla kohdalla keskeisin syy muutokseen oli kuitenkin oma terveys ja hyvinvointi. Bodypositive -ajatuksille oli ja tuli tilaa sitten myöhemmin muutosten myötä. Tällä kertaa haluaisin kiinnittää huomiota  kehon muutoksiin. En someen viimeksi nostamani tekstin mukaisesti napaan katsomalla vaan ihan fysiologisesti, mitä muutoksia tämä kulunut muutama vuosi on tuonut tullessaan. Paino on pysynyt kutakuinkin samana, kehonkoostumus on muuttunut aina vallitsevan treenitilanteen mukana.

1.) Yleinen jaksaminen

Nykyään omaa luokkaansa, ongelma on enemminkin nykyään päinvastainen. Jotta jaksaisi jatkossakin olisi hyvä muistaa ja malttaa levätä. Perhe, työ, ystävät, harrastaminen.. Ruuhkavuosiin tuntuu lohdulliselta saada lisää energiaa.

16602629_10154932850205782_4134613024275677645_n

2.) Veriarvot ylipäätään

Kun syö hyvin, voi hyvin. Verenpaineet pysyneet aisoissa, hemoglobiini järjestäen korkeammalla kuin huonommalla ravinnolla eläessä. Kolesterolit erinomaisella tasolla.

 

3.) PCOS

Poissa. Kertakaikkisen poissa. Kahden lääkärinlausunnon myötä  saatu diagnoosi. Ja nyt kahden lääkärin toteamana poissa. Tämä on muuten mielenkiintoinen painonhallinan kannalta muutenkin. Olen paljon törmännyt ajatukseen että juuri tämä ominaisuus estäisi painoa laskemasta. Itselle tämä oli ehdottomasti yksi suurimmista syistä päivittää elintapoja, en edes ajatellut tätä haasteeksi vaan selkeäksi motivaatioksi laskea kehon rasvaprosenttia ja voida sitä myöten paremmin. Hormonitoiminta muuttuu edullisemmaksi kun kilot karisee ja vielä pysyy poissa. Ja tämä on itselle se ehdottomasti suurin palkinto. Ja motivaatio pitää hyväksi todetuista elintavoista kiinni.

13892328_10154340812330782_6782817413401367764_n

4.) Herkkyys kuulla kehoaan paremmin

Itsellä ainakin ennen tuntui kaikki ratkeavan syömällä. Oon blogissakin aiemmin kirjoitellut että jos näin oikeasti olisi, olispa helppoa saada aikaan maailmanrauha ja ratkoa ylipäätään kaikki probleemat.. Mutta kun näin ei tosiaan ole, sellaisen yleisen hyvinvoinnin meininki tulee kokonaisuudesta. Kun haluaa voida hyvin, ravitsee itseään oikealla tavalla, ajatukset ottavat myös muuttuakseen. Ei tapahdu hetkessä, vaatii oivalluksia ja kertakaikkista ajatustyötä. Ja liekkö koskaan oikeasti valmis. Mutta miksi pitäisikään, kunhan muistaa kuunnella kehoaan lempeällä meiningillä. Antaa lepoa, oikeanlaista ravintoa, treenata hyvinvointi mielessä, ei sixpack. Ja myös sillä samalla lempeydellä suhtautua niihin hetkiin kun tulee syötyä vähän vähemmän terveellisesti, nekin tilanteet ovat vain elämää. Kun homma on yleisesti klaarissa, poikkeamiakin mahtuu pakettiin ilman että kokonaisuus kärsisi. Yksi iso keskeinen positiivinen juttu itsellä on ollut myös omien rajojen ylittäminen. On oppinut kuulemaan kehoaan vallan toisella tapaa jolloin treenatessa pääsee nextille levelille ja itselle se on yksi palkitsevimmista seikoista. Kantaa myös muualle elämässä vahvempana itsevarmuutena. Treenin tuomista endorfiineista puhumattakaan.

qof_quote_motivation_mot

Lomafiilis taitaa olla se vallitseva olotila. Tänä kesänä näyttäisi käyvän suorastaan flaksi, taidan päästä ilman megapöpöä reissuun. Tiedossa on 10 pvä Kreikan saaristossa seikkailua tyttöporukalla. Odotan lämpöä, relaamista ja mahdollisuutta treenata ulkona mielettömissä maisemissa. Hieman haikeutta on ilmassa jättää perhe kotiin mutta lohduttaudun ajatuksella että on ihanaa palata kotiin rakkaiden luokse <3

Tässä vielä loppuun 1 kotitreeni, helppo toteuttaa melkeinpä missä vain:

100 kyykkyä

100 lantionnostoa

100 suoraan jalan nostoa kyljeltään

100 koiranpissatusta (hihihihi)

50 kyykkyä

100 rinnalle vetoa kahvakuulalla

100 vatsaa

50 kyykkyä

Lentoon on muutama tunti, josko sitä vaikka, pakkaisi :D

-M-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>