20431332_10155461762245782_4519652957023966528_n

Ajatuksia parisuhteesta ja elämäntapamuutoksesta

Ipana kysyi eilen että äiskä, oleksä treenannut ollenkaan tällä viikolla? No en ole. Flunssaa oon tässä potenut. Silloin levätään. Toisaalta, koko kesän kun on mennyt tukka putkella, tällainen pieni lepo on ihan kivaakin. Saattaa olla, ehkä voisin jopa hieman myöntää olevani hieman malttamaton sielu. Sitäkin puolta voi onneksi reenata ;) Samalla siis tuo toinen puoliskoni on treenaillut täysillä, odotellut lätkäkauden alkua salihommissa, pyöräillyt töihin. Arvostan, ja niin kovin mielelläni kuuntelen mitä ja miten hän kulloinkin treenailee, koska inspiraatio. Tätä postausta oon miettinyt pitkään ja nyt tässä kun lapsonen lukitsi äiteensä partsille onkin somasti aikaa tämä toteuttaa…

Olen ollut menneessä elämässä tilanteessa jossa toinen on yrittänyt innostaa kun itseä ei ole ollenkaan kiinnostanut. Ajatushan on tuossa kovin kultainen, itse se peba täytyy kuitenkin nostaa sieltä sohvalta. Alku on aina aikamoista kun kuntoa lähdetään kohottamaan, tiedän miten helposti sitä sortuu läheiselle monkumaan ja sehän ei ole kivaa se. Ei kotirauhan, maailmanrauhan eikä sen parisuhteenkaan kannalta. Halu tehdä muutoksia täytyy lähteä itsestä.

”Lähdetään viiden kilsan lenkille, edetään sitä kumpikin omaan tahtiimme” ”Loistava idea, istun siellä puskassa siideri kädessä ja tuun sieltä vähän ennen kuin sä tulet mun ohi” 

Koen että parisuhteessa toinen on kertakaikkisesti se läheisin ihminen. Se miten toista osaa ja pystyy tukemaan on elintärkeää parisuhteen jatkumisen kannalta kun isoja muutoksia elämässään tässä tapauksessa nyt elintapojen suhteen tekee. Elintavat on kuitenkin ne jotka määrittää aika pitkälle missä aikaansa viettää. Terkuin entinen siideripissis ;)

20429977_10155461761940782_3700983145219043378_n

Listauksena muutamia lausahduksia mitkä olen empiiristen havaintojen perusteella todennut huonoiksi;

Mikset sä saa ittees niskasta kii ku toi sun kaveris saa ja näyttää niin hyvältä?

Kovin usein syy elämäntapamuutokseen on huonot fiilikset itsestä, omasta olosta. Se on kiva jos joku muu näyttää hyvältä. Tosi kiva.

Lähdette treenaamaan yhdessä mutta se hommaa aloitteleva jää yksin koska toinen menee tekemään oman treeninsä. Tiedäthän.

Niin. Meitä on monenlaisia. Itse ainakin kokisin olevani mölli jos jättäisin aloittelevan ihan kenet tahansa yksin yhtään mihinkään. Sitten kun mennään tekemään omia treenejä, mennään tekemään omia treenejä. Kun mennään tekemään yhdessä, mennään tekemään yhdessä.

Kato ittees, sä näytät ihan hirveältä

Oon itse ollut joskus menneessä elämässä tilanteessa missä minulle on ilmoitettu että mut pitäisi lähettää samaiselle läskileirille mihin Frasierissa se Daphne lähetettiin. Lämpö, kunnioitus, arvostaminen. Oikeastaan minkä tahansa ihmissuhteen peruspilareita. Jos niitä ei ole, ei mistään tahdo tulla mitään. Ja elämäntapamuutoksessa ihminen on herkimmillään kaiken muuttuessa. Jokaisella meistä on vastuu siitä mitä suustamme päästetään ulos.

Summa summarum; yhdessä tekemällä, omasta halustaan lähtemällä, toista tukien.

Oikeastaan missä vaan elämäntilanteessa sopiva teesi. Oltiin tuon miekkosen kanssa viime lauantaina ensimmäistä kertaa pelaamassa tennistä yhdessä. Itsellä semmonen 10 vuotta vissiin edellisestä kerrasta. Kuulemma kasvoista näki kentän toiselle puolelle että kiukuttaa kun ei heti eikä ihan kohtakaan lähtenyt sujumaan, maltti mainittu jo ekassa kappaleessa tässä tekstissä.. Mutta hienosti tsemppasin, peli oli hetkittäin jopa peliä ja vain paristi pallo tuli palautuksella vähän kipakammin. Krhm. Parhaimmillaan treeni on parisuhteeseen mukavaa yhteistä tekemistä, elämäntapamuutoksissa korvaamaton tuki, mutta kaikki on omasta halusta kiinni. Puolin ja toisin.

Sä et ole tässä yksin

Kauneimmat sanat mitä toiselle voi sanoa. Aloittaminen on aina kuitenkin vain hetken aloittamista. Sitten siitä tuleekin jo rutiinia. Rakkautta on tehdä toiselle ruokaa vaikka valmiiksi. Ottaa huomioon koko perheen syömisissä. Kehua tuloksia, huomioida. Myös sitä tsemppaavaa osapuolta. Puolin ja toisin.

Kas, ovi avattiin. Josko sitä marjamettälle suuntaisi… Ihanaa lauantaita, kohdellaan toisiamme niin kuin toivoisimme itseämme kohdeltavan <3

-M-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>