21231903_10155566165905782_6392975261740272786_n

Erilainen treeniviikko

Ihan tällatavoin somemaailman noviisina, sitä toisinaan unohtaa sen medialukutaidon ja nuijii itseään että miksen minäkin. Treenaa hitokseen, laittaudu päivittäin nätiksi, syö kauniita monipuolisesti ravitsevia ruokia, fiilaile perheen kanssa mahtavuutta täynnä olevaa arkea. Niin ja unohtamatta oman ajan ottamista. Ystävien kanssa elämästä nauttimista, puolison kanssa arjesta karkaamisia, yksin filosofointia kannon päällä oraville kuiskaillen. Koska noh, ysiveenikin sen sanoo usein; ku kaikki muutkin.

Lähdin purkamaan tätä vyyhtiä treenaamalla viikon ajan sen mitä suinkin ehdin. Sain aikaan oikeastaan viikon jokaisena päivänä jotakin. Ja heti tähän alkuun on mainittava, että koska lapsella oli varsin hyvä boogie päällänsä, ei kiukun kiukkua oikeastaan koko viikkona, miehen työvuorot osui kohdilleen, oli helppoa vaihtaa aikuista lennossa ja kun vielä sattumalta siinä sivussa löytyi pieniä yhteisiä kahdenkeskisiä hetkiä niin lapsen kuin miehenkin kanssa, vissiin tuulensuunta ja kuunasentokin oli suotuisia.  Omien töiden kannaltakin sattui viikko jolloin ei ollut pitkiä työmatkoja ollenkaan. To be honest, vuodessa ei hirviän montaa tällaista viikkoa ole, senkin edestä kiitollisena olosuhteiden suomasta mahdollisuudesta!

21430104_10155566165710782_8769131041162984880_n

Mitä siis käytännössä tapahtui?

Ma: 30min hiit-tyyppinen alakropan treeni + 30min venyttely. Hämmentynyttä meininkiä, burpeeta, askelkyykkyä, kyykkyhyppyjä, tsiisös!

Ti: 60 min aerobic. Helppo askelkuvio sanoi tuntikuvaus, huomasin vartin sisään ajatelleeni jo paristi että lasi viiniä ei tekisi huonoa saadakseen semmoista letkeyttä ja rentoutta lantioon ja suoriutuakseen tunnista sulokkaammin (tässä muuten sykkeet nousi hieman yli 200, liekö juuri nämä ajatuksenpuuskat vaiko oikea tekemisen meininki ;))

Ke: Koiralenkki ipanan harrastuksen ajan.

To: Hiit -treeni ensin 30min alakropalle, sitten 30min corelle samalla meinigillä ja lopuksi 30min venyttelyä. Mukaan pääsi jo paremmin, kiva fiilis!

21270834_10155566165410782_6950590907053594130_n

Pe: Väsytti ja peruin illan ohjatun pyörätreenin, piti levätä mutta koska namut oli törkeän edukkaasti pyöräiltiin miekkosen kanssa reipas 10km näitä hakemaan. #motivation (Ipana oli tämän aikaa elämänsä ensimmäisessä discossa, leikkimässä hippaa, tietty! <3 )

La: Tunnin tanssimeininkiä + tunnin salitreeni ( sain miehen megeen salille, jee!)

Su: Typerintä ikinä, tai aikakaan hetkeen, edellisen päivän yläkropan treenin jälkeen heti aamusta 45min TRX-naruilla ohjattu tunti, illemmasta 60min pilatesta. Välistä familytimeä pyöräretken merkeissä. Pelimerkit oli aikalailla käytetty tämän päivän jäljiltä. Ylläri sinänsä…

Fiiliksiä viikon ajalta:

Ipanan näkulmasta;

Ensin en ees huomannut, sitten äiskä oli koko ajan salilla.

Omasta vinkkelistä;

Normaalisti käyn treeniviikko on 1-3 salia ja pidempiä kävelylenkkejä, joskus varovaista hölköttelyä selän suomin mahdollisuuksin. Jumpat ei tuntuneet samalla tavalla kuin salitreeni, kropassa kuitenkin tuntui väsy. Unta ja ruokaa olisi pitänyt malttaa hankkia enempi, nälkä haastoi ravintovalintoja useaan kertaan viikon aikana. Myös yhteinen illallishetki kärsi viikon aikana=> jumppia oli tiettyyn kellonaikaan ja toisaalta liian myöhään venyvät jumpat haittaisi nukkumista, ruoantekorutiinit siirtyi iltaan. Ajan kanssa kaikkeen toki tottuisi, ennemmin sitä opettelisi myöhempiin jumppa-aikoihin. Määrällisesti arjen hulinoissa vaikka vuorokaudessa tunnit periaatteessa riittäisikin, arvotan familytimea ja ennenkaikkea energiaa siihen sen verran korkealle etten treenille anna noin suurta tilaa arjessa, mutta oli kyllä todella voimaannuttava kokemus kaikkien kommervenkkien jälkeen voida viettää tällainenkin viikko. Alkuviikosta  energialevelit ja fiilis olivat korkealla.Myönnettäköön että pilatekseen mennessä ajotaitoni oli kadonnut, en osannut parkkeerata autoa. Väsy oli kova. Nälkäkin. Lauantaina iltapäivänä näin ystäviä, oli vaikea keskittyä kuuntelemaan kun väsytti. Jos saisin valita, jättäisin kertomatta kaikille että teinpäs kuulkaa kaalilaatikkoa ruoaksi kesken aivan toisenlaisten juttujen :D  Saisipa itsensä nappulasta sammutettua!

Miehen vinkkelistä;

Treenitehojen vähättely sykkeiden ollessa kuitenkin korkeita tuntui hassulta. Väsy taisi iskeä vaivihkaa.

Summa summarum:

 Niin, tässä nyt keskityttiin enemmän siihen treeniin itseensä. Treeni on mahtava lisä arkeen, sopivassa määrin ja elämäntilanteen mukaan. Jatkossa arjen suomin mahdollisuuksin sykettä maksimin suuntaan, tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan, huippua olisi kolmesti viikossa. Kevyempää ja perheen kanssa sitten muuten. Niin että treeni on voimaannuttavaa, kaikin puolin. Fiilikset pysyy korkealla kun malttaa levätä ja syödä tarpeeksi, nekin ottaa oman aikansa. Muu tulee siinä sivussa. On myös todennäköisempää saada haleja itsekin jos ei ole nälissään & väsynä  mörriksenä. Tästähän en tiedä itse enempää, krhm ;) Kutkuttava ja paljon ajatuksia herättävä tämä nykyajan arki, josta vain paloja somessa näemme!

Moni on aloittamassa uuden harrastuksen syksyllä, varovasti uskallan toivotella armollisuutta itseään kohtaan malttistartilla <3

-M-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>