Pikku ongelmia

notgood

 

Niin, otsikkokin sen jo kertoo…. jotain on pielessä. Ehkäpä ei pahasti, mutta jo vuosien treenailu jälkeen kaikki taka iskut tuntuvat maailman lopuilta. Mistä siis on kyse? Minäpä valoitan ihan pikkuisen….

Jo kaksi kuukautta sitten homma alkoi eräässä olkapää treenissä, ekan liikkeen jälkeen oli törkeä pumppi takaolkapäissä ja siitä innostuneena vedin kerrassaan mainion treenin! Oppikirjojen mukaan tietty, ei yli lyöntejä eikä isoja painoja, ainoastaan jäätävä polte kohteessa. Seuraavana päivänä oli oikea olkapää kauttaaltaan kipeä takaa, lisänä infraspinatus joka tuntui sormiin tosi kireeltä. Siitäpä sitten osteopaatille, joka löysi ainoastaan järkyttävän jumittuneen infraspidatuksen ja terekset. Hierottiin auki viikon aikana kahdesti, jonka jälkeen tein 4 hyvää treeniä ja kaikki oli hyvin kunner rakas saksanpaimen koirani nykäsi kättä ja tunsin melko kivan vihlaisun juurikin siellä infran/teresten alueella. Taas osteopaatille ei löynyt kuin kireä teres ja arka infraspinatus… sitten sairastuin. Olin siis poskiontelotulehduksessa 3 viikkoa ja sittenhän leikattiin nuo poskiontelot ja ylläri pylläri kipu lisäänty tuolla olan takana/ lavassa. Muutaman treenin tein puoliväkisin ja sitten taas osteopaatille ja ultraan, koska pelko hajonneesta olkapäästä on mulle aivan liian iso asia sulatella. Olkanivel ok, olkapään lihakset on, mutta….. Teres minorissa nestettä kiinnityskohdassa ja infraspinatus hieman kireä. Osteopaatti teki myös hermotus testit ja kukkuu!!! Lapahermo totaali pinteessä! Se tarkoittaa käytännössä sitä, että koko lapa on kuin tulessa, romput ovat solmussa ja terekset samoin. Lisäksi Infraspinatus hermo on ärtynyt ja koko homma säteilee tyylikkäästi sinne olkapäähän!

Dorsal-scapular-nerve-final

Että kyllähän homma ny ketuttaa kuin pientä oravaa, jonka käpy on jäässä. Mua ärsyttää suunnattomasti se, että vaikka kuinka teen asiat oikein, näitä ongelmia tuppaa tulemaan. Ja joskus vaan tosissaan miettii, onko tässä hommassa mitään järkeä. Toki lepo nyt päällä, koska tilanne hyvinki akuutti ja kivulias, hoitoina on kevyttä käsittelyä, lpg:tä ja hyvin varovaista rullailua. Liikaa ei saa tehä ettei hermo ota vielä enemmän itteensä. Jääpussi on taas oiva kaveri…. Musta vaan olis superia treenata nyt, kun se olis aika tärkeää… koska dietti päällä…koska kisat tulossa…. ja kun et voi treenata, tunnet sen nälän TODELLA kovana! Mutta eipä tälle mitään voi. Nyt tehdään se mitä pystytään ja toivotaan, et homma alkaa rauhoittumaan niin nopeasti kuin mahdollista.

Alankohan mä oleen liian vanha, tai jotain?

-Kirppu-

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>