Ainoa todellinen epäonnistuminen on luovuttaminen

Asiakkaani toimivat minulle usein inspiraation lähteenä ja olemme Bikini Challengessa viime aikoina käsitelleet hiukan epäonnistumista. Epäonnistuminen, mitä se edes tarkoittaa?

Moni pelkää epäonnistumista ja kokee että on epäonnistunut, jos ei esimerkiksi dieetillä pysy ruodussa ja viikonloput menevät herkutellessa. Elämäntapa muutos on kuitenkin prosessi ja ne epäonnistumisen toimivat parhaana opettajana, sillä ne myös kertovat sen, kuinka voi tehdä asiat entistä fiksummin.  Urheilija voi kokea, että on epäonnistunut, kun ei voita kisoja. Totuus on kuitenkin se, että myös urheilija voi palata takaisin entistä vahvempana jos kokemuksesta ottaa opiksi.

KH7A1732

Epäonnistumisessa on monta eri puolta. Salilla sarjat pitää viedä epäonnistumiseen, jotta voi kehittyä. Sitä failure tarkoittaa! Sarja loppuu vasta epäonnistuneeseen toistoon. Kun treenasin voimanostoa, tavoitteena oli välillä hakea aina päivän maksimi mikä tarkoitti usein, että painoja lastattiin tankoon niin kauan, että nosto epäonnistui. Sitten vasta tiedettiin, mikä päivän maksimi on. Nostajana ei kehity, jos ei kokeile rajojaan. Voittaja on usein häviäjä, joka päätti yrittää vielä kerran. Se mikä erottaa mestarin noviisista on se, että mestari on epäonnistunut lukuisia kertoja, kun taas noviisi ehkä kerran tai kaksi jos koskaan. Menestyneillä yrittäjillä saattaa olla takanaan jopa konkursseja ennen läpimurtoa. Usein ihmiset näkevät ainoastaan sen menestymisen mutta ei nähdä sitä kovaa työtä mikä on tehty ennen kuin ollaan saavutettu se tavoite eikä myöskään niitä riskejä mitä on otettu tai uhrauksia joita on jouduttu tekemään menestymisen eteen.

Tästä voisi siis myös päätellä, että epäonnistuminen ei ole huono asia! Se on usein jopa välttämätöntä henkisen kasvun ja käytännön oppimisen kannalta. Epäonnistumista ei tarvitse pelätä. Jos tavoitteena on kehittyä ja saavuttaa asioita mitä ei vielä olla saavutettu, se vaatii sitä että on tehtävä enemmän töitä ja kun poistutaan omalta mukavuusalueelta, myös epäonnistumisen riski kasvaa. Epäonnistumisista voi joko ottaa oppia ja kehittyä tai voi luovuttaa. Epäonnistuminen on myös käsite jonka jokainen meistä itse omassa mielessään luo sekä määrittää. Osalle pienikin takaisku voi tarkoittaa epäonnistumista, kun taas toinen ei reagoi siihen millään tavalla. Huono päivä ei tarkoita epäonnistumista jos ei itse päätä niin.

Luovuttaminen on ainoa täydellinen epäonnistuminen. Aina voi yrittää uudestaan ja aina voi aloittaa alusta. Kaikki on mahdollista niin kauan kuin ei luovuta.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>