Vinkkejä Jenkki reissuun!!

Terveisiä kaikille täältä Kalifornian auringon alta!

Olen saanut paljon viestejä koskien Jenkki reissaamistani ja moni kaipaa vinkkejä. Yhä useammat Suomalaiset alkavat harkita muitakin matkakohteita kuin Kanariansaaria tai Aasiaa ja Jenkit ovat monelle paikka johon haluaisi lähteä mutta ei ehkä ole tarpeeksi tietoa tai uskallusta matkan varaamiseen. Pakettimatka on helppo varata kun kaikki on valmiina ja Thaimaassa ei tarvitse murehtia auton vuokrauksesta tai muusta ylimääräisestä. Jenkki reissu kannattaa tehdä omatoimimatkana mikä tarkoittaa enemmän valmisteluja ja sitä että täytyy itse ottaa asioista selvää. Jenkeissä reissaamista pidetään myös todella kalliina vaihtoehtona. Jos kuitenkin tekee fiksuja valintoja, ei Jenkki reissusta välttämättä tulee ylitsepääsemätöntä lovea lompakkoon. Air Bnb mahdollistaa jenkeissä edullisemman reissaamisen, ja itse varaan lähes aina Air Bnb:n kautta asunnon sen sijaan että maksan liikaa hotellista. Lentojen hinnoissa on myös eroja eli kannattaa panostaa etsimiseen. Moni pelkää autolla ajamista erityisesti suurkaupungeissa, mutta itse koen että ajaminen esimerkiksi Los Angelesissa on helpompaa kuin Helsingissä. Navigaattori tosin on välttämätön.

Korostan nyt vielä, että Thaimaassa tai Kanariansaarissa ei ole mitään vikaa ja tärkeintä on että reissaa siellä missä itse viihtyy. Olen itse reissannut paljon Jenkeissä ja asunutkin Floridassa nuorempana ja annan nyt vinkkejä niille jotka harkitsevat Jenkkimatkaa.

Reissussa voi tehdä paljon virheitä ja itse olen säätänyt sen verran että matkan varrella olen myös oppinut jotain. Omat suosikkikohteeni ovat Miami sekä Tampa Floridassa , Los Angeles ja Las Vegas Länsirannikon puolella sekä kaupunkilomien kunkku New York Itärannikolla.

Kerron nyt plussat ja miinukset sekä mitä kannattaa ottaa huomioon ja mitä välttää.

blogi 4

Miami Beach

Varoitan että tekstissä on äärimmäisen vahva body ja fitness kulttuurin vaikutus! Itse en muuta elämäntapaani edes lomalla ja jenkeissä on maailman parhaat salit joten olisi hulluutta jättää ne väliin. Usein hotelleissa on jopa erittäin laadukkaat kuntosalit joissa on runsaasti laitteita sekä vapaita painoja. Suurin syy miksi rakastan reissata Jenkeissä on nimenomaan se että täällä treenaaminen ja ruokavalion noudattaminen on helppoa. Huippu salit, uskomattomat herkut sekä laaja tarjonta terveellistä ruokaa takaavat onnistuneen reissun. Yksi tärkeimmistä plussista on myös shoppailu. Missään muualla ei ole niin laajaa valikoimaa tarjolla ja jos et löydä haluamaasi Jenkeistä, sitä ei ole olemassakaan!! Asiakaspalvelu on ihan eri luokkaa kuin Suomessa. Ihmiset ovat myös erilaisia ja täällä otetaan kontaktia muihin, hymyillään ja jutellaan vastaantulijoille sekä ollaan ulospäin suuntautuneita. Tämä voi olla monelle Suomalaiselle alussa shokki mutta lupaan että positiivisuus sekä hyväntuulisuus tarttuu kun vaan uskaltaa päästää irti Suomi juroudesta!

  1. Los Angeles ja Las Vegas

newyork3 IMG_5981

Venice Beach

Nämä 2 kaupunkia kannattaa yhdistää samalle reissulle. Los Angelesista lentää edullisesti Las Vegasiin lyhyellä noin tunnin lennolla tai voi ajaa sinne autolla, matkan kesto noin 5 tuntia riippuen ruuhkista.

Los Angeles on maailman viihde keskus ja täällä näkyy elokuva sekä musiikki bisnes todella vahvasti. Losi on myös paikka johon tullaan toteuttamaan unelmiaan ja täällä se American dream käsite on vahvasti läsnä. Joka toinen on näyttelijä, muusikko tai elokuva ohjaaja. Myös fitness kulttuuri on täällä vahvasti läsnä ja vaikka Venicen Golds Gym ei ole enää ehkä niin kova juttu kun se oli joskus, silti siinä on jotain taikaa edelleen. Hollywoodista löytyy kuuluisa Walk Of Fame ja Hollywood kyltti täytyy jokaisen käydä katsomassa. Beverly Hills on Hollywoodin vieressä ja siellä on mukava ajella ja katsella kauniita sekä rikkaita. Kuuluisa Rodeo Drive ostoskatu löytyy Beverly Hillsista. Los Angeles on todella laaja kaupunki ja välimatkat ovat erittäin pitkiä, siksi auto on välttämätön jos haluaa liikkua tehokkaasti. Suurimmat miinukset ovat ruuhkat sekä kallis hintataso. Majoitus on todella kallista ja iso merkitys on sillä missä majoitut. Jos valitset itsellesi väärän lokaation, olet jumissa ruuhkissa turhaan. Kannattaa valita alue sen mukaan mitä haluaa. Bilettäjät sekä ne jotka haluavat edullisemman majoituksen ,valitkaa Hollywood tai West Hollywood, luksusta haluavat, valitkaa Beverly Hills ja ne jotka rakastavat rantaa sekä body laiffii, suosittelen Marina Del Rey,Santa Monica ja Venice akselia. Tänne suuntaan aina itse. Periaatteessa tällä alueella pärjää jopa ilman autoa kun vuokraa polkupyörän. Muscle Beach ja Golds Gym Venice ovat myös alueella. Harmillista on se että alueet sijaitsevat rannikolla ja majoitus on kallista. Usein joutuu maksamaan isoja summia jopa murjusta. Itselläni on huonoja kokemuksia majoituksesta Venicessä juuri koskien tätä hinta laatu suhdetta. Eli olkaa tarkkana sen suhteen, mistä varaatte majoituksen.

IMG_1514

Muscle Beach

IMG_1091

Golds Gym Venice Beach

Las Vegas on nimensä arvoinen paikka. Se on käytännössä kaupunki keskellä aavikkoa ja Strip on kaiken keskus. Kaikki kasinot , shoppailu, ravintolat ja bileet ovat tämän yhden kadun eli Stripin varrella. Vegas on helppo kaupunki, tosin ohjelmaa on niin paljon että voi tulla valinnan vaikeus!! Itse en harrasta uhkapelejä tai biletystä mutta nautin Vegasissa upeista shoppailu mahdollisuuksista sekä hyvästä ruuasta. Suosittelen vierailua outlet ostoskeskuksissa ja ruokailun puolesta Las Vegasin buffet on must juttu!! Viikolla majoitus on suhteellisen edullista jopa luksus hotelleissa, jotka ovat kokonsa sekä palvelujensa puolesta ihan omaa luokkaansa!

FullSizeRender-7

Las Vegas Strip

  1. Miami sekä Tampa

Florida on Suomalaisille tutumpi kohde ja sinne tehdään myös eniten pakettimatkoja. Floridassa auton vuokraus on erittäin suositeltavaa jotta pääsee näkemään ja kokemaan mahdollisimman paljon. Miami on kaunis kaupunki jossa yhdistyy kaupunki ja rantaloma. Miamissa shoppailu on mahtavaa sillä sillä alueella sijaitsee useita huippu ostoskeskuksia kuten Aventura Mall sekä Sawgrass Mills Mall joka on ylivoimaisesti ykkönen!!Sawgrass Mills on paras ostari jossa olen Jenkeissä käynyt ja siellä on paljon Outlet myymälöitä eli huippumerkkejä halvalla. South Beach on biletys keskus kun taas Miami Beach sekä North Miami Beach ovat hiukan rauhallisempia alueita. Miami Beach on aika ruuhkainen paikka ja sieltä puuttuu Jenkki tyyliin todella loistava sali.

Tampa on Miamia pienempi kaupunki Meksikonlahden puolella ja sillä puolella on myös Floridan kauniimmat rannat .Tampasta löytyy legendaarinen Powerhouse Gym niille ,jotka harrastavat saliturismia. Floridassa on lämmintä myös talvella, toisin kuin esim. Losissa.

Floridan hinta taso on edullinen verrattuna Los Angelesiin tai New Yorkiin. Nykyään Finnair lentää Miamiin suoraan ja tämä tekee matkasta huomattavasti mukavampaa.

IMG_5640

Miami Beach

FullSizeRender-6

Powerhouse Gym Downtown Tampa

  1. New York

En edes tiedä mistä aloittaa koska New York on vaan niin upea kaupunki! Kannattaa vierailla siellä keväällä tai alkusyksystä sillä talvi on kylmä ja kesä taas äärettömän kuuma suurkaupungissa. New Yorkissa et tarvitse autoa ja majoitus kannattaa ottaa Manhattanilta vaikka se onkin kalliimpaa, muuten menee turhaa aikaa ruuhkissa matkustamiseen. Kaupunki on sen verran suuri että liikkuminen Manhattanilta pois ja takaisin voi viedä useita tunteja päivässä. Liikkuminen on kätevää ja turvallista metrolla tai taksilla Manhattanin alueella. Tosin metro on halvin ja sillä välttää ruuhkissa istumisen. New York on oikeasti käsittämättömän kokoinen kaupunki ja siellä riittää nähtävää loputtomiin. Kannattaa hypätä hop-on hop-off tyyliseen turistibussiin ja kiertää kaikki reitit niiden kyydissä. Näet kätevästi koko kaupungin ja voit valita missä haluat pysähtyä. New York on visuaalisesti äärettömän upea paikka ja se on täynnä mm. maailman luokan ravintoloita, kulttuuria sekä shoppailua. Jos et löydä etsimääsi New Yorkista, sitä ei löydy mistään. Nykissä sijaitsee myös yksi maailman kuuluisimmista saleista, nimittäin Bev Francis Powerhouse Gym johon tosin on hiukan matkaa Manhattanilta. Isoin miinus on kalliit hinnat, erityisesti majoitus. Finnairilla pääsee kätevästi suoralla lennolla New Yorkiin useamman kerran viikossa.

4456_1152613489015_4809691_n

New Jersey

4456_1152518366637_7755146_n

Times Square

4456_1152518486640_6102388_n

 

 

Jenkit ovat autoilun luvattu maa ja road trip reissuja kannattaa myös tehdä. Itse haluan joka kerta vielä tehdä laajemman road tripin maan halki mutta se jääköön vielä tulevaisuuteen. Itse matkustan aina Amerikkaan kun se vaan on mahdollista , eli se on oma ehdoton suosikki kohteeni. Suosittelen!!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>