Miksi rakastan kehonrakennusta?

Tänään on ollut jotenkin nostalginen fiilis, mikä johtuu todennäköisesti eilisestä mielettömästä etureisi treenistä ja sen luomasta euforisesta jälkitilasta. Myös kesän vierailu Venicen Golds Gymilla maailman huippu kehonrakentajien joukossa sekä erityisesti idolini Arnoldin näkeminen ovat jättäneet jälkensä.

Itse kuulun tähän niin sanottuun hc porukkaan, jotka oikeasti ihailevat äärimmäisyyksiin vietyä fysiikkaa eli tyyliin mitä enemmän lihasta ja mitä kireämpi, sen parempi. Minä kuulun ja olen aina kuulunut kehonrakennuksen faneihin. Kehonrakennus on se kuningaslaji ja ilman sitä ei esimerkiksi bikini fitnesstä olisi. En halua missään nimessä tässä mollata muita fysiikkalajeja, kaikki niistä ovat lähellä sydäntä, mutta se jäätävä työmäärä mitä huippuunsa rakennettu ja viritetty kehonrakentajan fysiikka vaatii, on vaan omaa luokkaansa. Se määrä töitä mitä vaaditaan kehonrakentajan lihasmassan kasvattamiseen on käsittämättömän kova. Se kunto mitä vaaditaan lajissa menestymiseen on on vielä ihan oma juttunsa. Suurin osa ei edes käsitä sitä miten haastavaa on saavuttaa kehonrakentajan lavakireys. Kunnioitan ja fanitan kehonrakentajia ja tunnustan että somessa seuraan pro mies kehonrakentajia motivaation lähteenä enemmän kuin naistenlajien kisaajia. Minulle kehonrakentajat toimivat motivaation lähteenä.

IMG_6009

Huikea paikka ja maailman paras sali eli Golds Gym Venice!!

Kova salitreeni on aina ollut se juttu mistä saan eniten kiksejä. En nauti lenkkeilystä , ryhmäliikunnasta tai aerobisesta treenistä vaan herään henkiin salilla. Ainoa treenitapa josta nautin, on se missä sarjat viedään failureen ja missä pääsen ylittämään itseni. Nyt kun olen aloittanut jalkojen priorisaation omassa treeniohjelmassani eli mukana on taas se oma suosikki eli heavy etureisipäivä, olen liekeissä! Ruokaa on nyt myös enemmän mikä nostaa treenitehot omalle ulottuvuudelleen. Tuntuu siltä että olen palannut juurilleni. Nyt muistan taas miksi tätä tehdään ja miksi tämä on se paras juttu maailmassa. Nyt tunnen itseni taas kehonrakentajaksi. Kyllä, vaikka olen kisannut body fitneksessä ja miettinyt jopa lajin vaihtoa wellness fitnekseen, pidän itseäni kehonrakentajana. Minulle kehonrakennus tarkoittaa kovaa työtä, omistautumista ja elämäntapaa. Kehonrakennus on mielentila.

IMG_6201

Oli niin hyvä valo että oli pakko hiukan poseerata!!

Rakastan kehonrakennusta myös siksi että ilman kilpailemista, en olisi nyt se ihminen joka olen tänä päivänä. Laji on tehnyt minusta vahvemman fyysisesti ja ennen kaikkea henkisesti. Pystyn parempiin suorituksiin elämässä muuallakin kuin salilla nimenomaan kehonrakennuksen takia. Olen tutustunut mahtaviin ihmisiin lajin parissa ja nähnyt uskomattomia paikkoja. Olen nähnyt sen miten kova työ palkitaan ja olen kokenut iloa sekä surua lajin parissa. Kaikki kokemukset ovat kasvattaneet minua ihmisenä. Ilman kehonrakennusta en olisi koskaan eksynyt myöskään voimanoston pariin. Vaikka en enään koskaan nousisi lavalle, tämä elämäntapa on ja pysyy.

Kaikki kunnia siis kehonrakennukselle! Tänään oli sellainen olo että tämä piti jakaa julkisesti.

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>