Muista pitää huolta itsestäsi

Törmään liian usein tarinoihin siitä kuinka ei ole aikaa tai energiaa pitää itsestään huolta, koska kaikki voimavarat on suunnattu siihen että pidetään huolta muista. Liian usein äiti potee syyllisyyttä siitä että käy treenaamassa ja miettii onko se lapsilta pois. Liian usein aviopuoliso unohtaa huolehtia itsestään koska hän kantaa huolta puolisostaan. Pahimmat tilanteet kaikista ovat niitä joissa yksilö ei pidä huolta itsestään ympäristön painostuksen johdosta tai ne joissa muut alkavat syyllistää esimerkiksi äitejä jotka treenaavat.

Kuka pitää huolta lapsista jos äiti alkaa voida huonosti? Miten käy avioliiton jos toisen elämänlaatu huononee? Osa saattaa kokea tämän niin että täällä huutele lapseton sinkku joka ei ymmärrä mistään mitään mutta rohkenen olla erimieltä. Tämä sama skenaario jossa unohdetaan oma hyvinvointi on rinnastettavissa perhesuhteiden lisäksi myös ihan työelämään tai jopa kaverisuhteisiin. Aina, oli tilanne mikä tahansa, meidän pitää muistaa pitää itsestämme huolta.

KH7A1559

Jos et huolehdi itsestäsi, et kohta voi myöskään huolehtia muista, jolloin ne lähimmäiset kärsivät eniten. Se , että pitää itsestään huolta tarkoittaa sitä että huolehtii myös muista paremmin. Kenenkään ei tarvitse tai ei kannata uhrata itseään muiden hyvinvoinnin takia, se ei pääty kenenkään kannalta hyvään lopputulokseen.

Kohtele itseäsi yhtä hyvin kuin kohtelet läheisiäsi, ja muista että se ei tee sinusta itsekästä jos huolehdit omasta hyvinvoinnistasi siinä ohessa kun pidät huolta muista. Kun itse voit paremmin, myös läheisesi voivat paremmin. Terve itsekkyys josta tässä tekstissä puhun ei ole sama asia kuin olla itsekäs idiootti joka ajattelee vain itseään. Se on ihan oman juttunsa joka ei liity itsestä huolehtimiseen.

blogi 5

Syy miksi nyt kirjoitan tästä on se että liian moni miettii voiko nyt syksyllä aloittaa elämäntapa remontin koska elämässä on niin paljon kaikkia muita ja kaikkea muuta. Aina kannattaa pitää itsestään huolta ja aloittaa! Jokainen voi tehdä muutoksen oman arjen ehdoilla. Se että sijoitat omaan hyvinvointiisi ei ole koskaan huono idea.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>