Olet kaunis sinä päivänä kun itse päätät niin

Kauneus on aina katsojan silmissä. Se on makuasia ja makuasioista ei voi kiistellä. Joku tykkää tummasta ja joku vaaleasta. Jonkun silmää miellyttää pieni ja hoikka kun taas toinen tykkää muodoista ja lihaksista.

Muistan hyvin sen ajan kun kuvasimme Jutta ja Superdieetit ohjelmaa ja kuvasimme useamman tuotantokauden. Ehdin siinä ajassa vetämään läpi yhden kisadieetin ja pari ns. offia eli aikaa jolloin en ollut dieetillä. Tästä johtuen ihmisen näkivät minut eri rasvaprosentissa ruudussa, sillä kisakunnon lähestyessä painoni putoaa 10-15 kiloa. En koskaan ole ylipainoinen mutta olen selvästi isompi offilla kuin olen kisakunnossa. Tämä tapahtui muutama vuosi sitten ja silloin olin vielä niin hölmö että luin netistä mitä minusta kirjoitetaan. Onneksi olen nykyään viisaampi , eikä minua edes kiinnosta mitä muut ulkonäöstäni ajattelevat ,jos ihan rehellisiä ollaan.

Minua haukuttiin lihavaksi silloin kun olin omassa perus olomuodossani ja voin myöntää että silloin se satutti. Tästä syystä minun oli helppo lähteä mukaan myöhemmin , koska satuin olemaan dieetillä kuvausten aikaan ja ajattelin että nyt säästyisin haukkumis ryöpyltä ja olisin jotenkin hyväksytympi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan nyt minut haukuttiin laihaksi , epänaiselliseksi ja taidettiin kutsua jopa mieheksi. Tämä oli minulle todellinen herätys sillä tajusin että olin sitten kireä tai en, en koskaan tule miellyttämään kaikkia. Tämä taisi olla itseasiassa merkittävä askel siihen suuntaan että aloin oikeasti hyväksymään itseni, ja sen että en voi aina olla kisakunnossa.

KH7A1758

Tämä itsensä hyväksyminen on asian johon paneudun valmennuksissani todella syvällisesti sillä niin kauan kuin inhoaa omaa vartaloaan, sitä päivää ei tule että olisi tyytyväinen omaan ulkomuotoonsa. Mikään dieetti ei ole ratkaisu sillä se oma negatiivinen asenne itseään kohtaan ei katoa, kun saavuttaa tietyn painon tai rasvaprosentin. Se vaatii enemmän töitä ja nimenomaan pään sisällä. Kaikki lähtee omasta itsestään ensin ja kun oppii hyväksymään omat heikkoutensa, ja näkemään myös ne vahvuudet, on mahdollista saavuttaa sellainen ulkomuoto missä todella itse viihtyy. Monesti ne joilla on itseään ja omaa vartaloaan kohtaan todella negatiivinen asenne, eivät usein edes huomaa muutoskuvistaan omaa edistymistään. Se oma asenne voi olla niin negatiivinen että se blokkaa näkemästä todellisuutta. Tämä on jopa aika pelottavaa!!

KH7A1717

Tyra Banks sanoi Amerikan huippumalli haussa sarjassa kerran hyvin: Se nainen joka uskoo olevansa huoneen kaunein, on huoneen kaunein. Tämä pitää mielestäni täysin paikkaansa! Itse olen valmentanut mm. missejä, bikini kilpailijoita ja muutenkin arjessani ympärilläni on paljon kauniita ihmisiä ja olen itse havainnut saman. Se nainen kenellä on itseluottamus kohdillaan, nousee aina esiin. Tämän huomaa hyvin myös bikini fitness kilpailuissa silloin kun lavalle astelee 30 kilpailijaa. Esille tulevat parhaiten ne naiset jotka ovat itsevarmoja. Heissä on sitä jotain.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>