Aloittamisen ylitsepääsemätön vaikeus

Mistähän sitä alottais…?

Kävin muutama viikko sitten Bullin luona kuntotsekissä ja hakemassa ohjeita viimeisiin kisadieettiä edeltäviin viikkoihin. Tuli samalla puhetta siitä, että tykkäisin kirjotella juttuja tästä ”projektista” muiden lueskeltavaksi. Siitä syntyi tämä blogi. (Ainakin ajatuksen tasolla. Oikeastihan tää syntyi tällä viikolla Sinin toimesta, joka sai ymmärtääkseni tehdä aikamoisen työn saadakseen homman toimimaan. Kiitos Sini!)

1

Olen ollut Bullin All Out -valmennuksessa päälle puolitoista vuotta, ja viime talvena uskaltauduin ekaa kertaa käymään valmentajan puheilla ihan henkilökohtaisesti. Olin ajatellut että voisin ehkä joskus tulevaisuudessa kisata, ja taisin sillon miettiä vuotta 2020. Aikaisintaan. Sieltä tuli kuitenkin aika selkeä mielipide siitä että kisavuosi on 2018, sarjana body fitness -juniorit. Kesti jonkun aikaa sulatella ajatusta, olin ajatellut että tarvitsen ainakin miljoona kiloa lisää lihasta. Kuitenkin alkujärkytyksen jälkeen päädyin siihen, että kai mä lähden keväällä kokeilemaan vielä kun saan junnusarjassa kisata.

Nyt ollaan sitten siinä pisteessä, että maanantaina aloitan elämäni ensimmäisen kisadieetin. Fiilis on samaan aikaan jännittynyt ja innostunut, ehdottomasti enemmän jälkimmäistä. Sinänsä elämä jatkuu ihan samanlaisena mitä se on tähänkin asti ollut. Mun arki on pitkään rullannut (ihanan) samanlaisella kaavalla; koulua, töitä, treeniä, ruokaa ja paljon unta. Nyt ruuan osuus varmasti pienenee ja treenin osuus  kasvaa. Töitä olen tähänkin asti tehnyt opiskelun ja oman jaksamisen ehdoilla, samaan malliin meinaan jatkaa dieetilläkin. Lepoon panostaminen tulee myös aika luonnostaan. Uskon että mulla on kaikki asiat sillä tavalla balanssissa, että olen valmis dieetille. Periaatteessa tähän on valmistauduttu jo useamman vuoden ajan ja nyt on hienoa päästä kokeilemaan, millaisen lisän kisaaminen antaa tähän touhuun.

2

 

Miten olen valmistautunut dieettiin? Lepoa on tullut otettua nyt ihan reilulla kädellä, osittain senkin takia että olen ollut kipeänä viimeiset 2,5 viikkoa. Myös ruokamääriä nostettiin muutamaksi edeltäväksi viikoksi, vaikka ne on kai ollut ihan kiitettäviä muutenkin. Tämä tyttö tykkää syödä ja kaikki jotka tuntee mut, tietää sen. Täytyy myös myöntää, että syyslomareissulla Puolassa tuli syötyä ihan kaikkea muuta kuin mitä ruokavaliossa lukee. Teki hyvää ottaa tähän väliin kunnon irtiotto arjesta. Ja nyt on kyllä toteutettu kaikki ruokaan liittyvät mieliteot niin, että pitäisi riittää aika pitkäksikin aikaa!

Huomenna saan ohjeet dieetin alkutaipaleelle, ja käyn vielä kavereiden kanssa sushilounaalla. Salille alkaa jo olla aika kova kaipuu, nyt kuitenkin vielä muutama päivä lepoa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>