Älä valita jos saat valita

Voisi olla taas aika päivitellä vähän kuulumisia dieettiarjesta! Sinänsä ei ole mitään suurta ja mullistavaa kerrottavaa, sillä kaikki sujuu edelleen tasaisen hyvin. Treenit on rankkoja, mutta kulkee paremmin kuin hyvin. Viime viikkoinen tankkaus antoi toivotun lisäbuustin ja pumpin pariin seuraavaan treeniin. Joulun ja uudenvuoden työnteon jälkeen pääsin maanantai-iltana vihdoin lomalle. Yhteensä kuusi vapaapäivää ennen koulun jatkumista. Mä myönnän olevani aika huono lomailemaan, sillä olen tottunut siihen että jatkuvasti on jotain tekemistä ja puuhaa. Olen kuitenkin nyt ehtinyt nähdä ystäviä, katsella (ihan liikaa) Netflixiä, siivoilla kotona kaapit ja laatikot järjestykseen, treenata ilman kellon tuijotusta (joulun pyhinä meinasi treenifiilis kärsiä siitä, että oli kiire töihin) ja ihan vaan makoilla sohvalla tekemättä mitään. Ja onhan se ihan parasta, että voi mennä illalla nukkumaan katsomatta kelloa ja herätä aamulla ilman herätystä, juoda aamukahvia tunnin ja jatkaa unia vielä aamupalan jälkeen.

Eilen käytiin tekemässä jalkatreeni illalla, kun pitkään jalkatreenit on toteutettu aamutreeneinä. Treenissä meni aika pitkään ja olin kotona vasta puoli yhdeksän maissa. Olikin sitten mielenkiintoista huomata, kuinka kroppa kävi kovan treenin jälkeen aika kierroksilla. Yö kului siinä, että pyörin sängyssä, torkahtelin lyhyesti ja katselin kelloa vähintään tunnin välein. Herätyskellon soitto aamulla oli lähinnä helpottavaa, sillä paukkasin heti salille tekemään viikon vikaa treeniä. Treenin jälkeen kotiin aamupalalle ja muutaman tunnin unet päälle, niin olo on taas paljon parempi. Ehkä tästä eteenpäinkin koitan saada jalkatreenit tehtyä aamuisin, tai ainakin vähän aiemmin iltapäivällä. Yhden yön valvoskelu nyt ei vielä sinänsä vaikuta mihinkään, mutta mielellään sitä nukkuisi joka yö kunnolla.

30

Ajattelin jakaa myös muutaman ajatuksen aiheesta, joka nousee esiin jutellessa dieetistä ihmisten kanssa. Multa on monesti jo ihan ensimmäisistä dieettiviikoista lähtien kyselty, että joko kiukuttaa? Pystyykö mun kanssa dieetin viimeisinä viikkoina lainkaan olemaan, juttelemaan tai tekemään töitä, kun oon räjähdysaltis ja äkäinen? Sinänsä ymmärrän nämä kyselyt, ja osittain ne on myös varmasti vähän vitsillä heitettyjä. Mutta toisaalta ne herättää aika paljon ajatuksia. Mulla on dieettiä takana nyt jotain 10-12 viikon väliltä luullakseni. Ei, en laske, eikä ole aamukampaa. Tähän mennessä en ole vielä kokenut (ainakaan tietoisesti?) yhtäkään nälkä- tai väsymyskiukkua. Ei sillä etteikö olisi ollut nälkä. Etenkin viimeisten parin viikon aikana, kun osa päivistä mennään oikeasti todella vähäisillä hiilareilla, ei ole varmasti ollut montakaan hetkeä ilman pientä näläntunnetta.

Mä olen sitä mieltä, että asiat on niin vaikeita kuin niistä itse tekee. En nyt väitä, että mistä vaan voi selvitä hymyillen ja tyynen rauhallisena kun päättää niin, elämässä tapahtuu asioita joihin ei voi itse vaikuttaa. Mutta dieetillä oleminen on mun oma valinta, eikä se oikeuta mua käyttäytymään muita ihmisiä kohtaan törkeästi. Eikä itsekseenkään huvita kiukutella, tulee vaan entistä huonompi fiilis. Miksi mä haluaisin tuhlata aikaa siihen? Kiukuttelu ei ole myöskään ratkaisu siihen jos on nälkä tai väsyttää, eikä helpota kumpaakaan millään tavalla. Tietysti meillä kaikilla on niitä päiviä kun kaikki ärsyttää, mutta jos niitä on paljon, kannattaa asialle tehdä jotain. Väitän että yleensä ongelma on siinä, että jäädään vellomaan siihen ärsytykseen. Joo, tunteita tulee ja menee, eikä niihin voi itse vaikuttaa. Siihen voi kuitenkin vaikuttaa, kuinka niihin reagoi, sillä muistaakseni yksi tunne kestää varsinaisesti alle 2 minuuttia; mitä sen jälkeen tapahtuu liittyy omaan reaktioon ja tunteiden käsittelyyn. Joku viisas on sanonut, että elämä on 10% sitä, mitä meille tapahtuu ja 90% sitä, miten siihen reagoidaan. Tietysti syyt siihen huonoon fiilikseen voi löytyä muualtakin kuin vain omista reaktioista, mutta kannattaa myös muistaa se, että asiat ei muutu jos niitä ei muuta. Jos dieetillä oleminen ja nälkä ärsyttää, ja omaa asennetta ei ole valmis muuttamaan, kannattaa hakea kaupasta ruokaa ja lopettaa se dieettaaminen. Älä valita jos saat valita. Simple as that.

31

Ja hei, en todellakaan voi väittää etten ikinä kiukuttelisi! Mutta jännästi se vaan on vähentynyt, kun on oppinut käsittelemään tunteitaan. Ei huvita pilata omia tai muiden päiviä turhaan.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>