Unelmia ja kouluhommia

34
Näiden kuvien perusteella voi ehkä päätellä, minkä parissa tämä(kin) viikko on pääasiassa mennyt. Ja en sitten puhu kahvista tällä kertaa. Viimeksi mainitsin koulun alkaneen, ja täyttäneen kalenterin monenlaisella hommalla. Voin kyllä sanoa olevani tähän mennessä tyytyväinen siihen, miten nämä kätilövaiheen opinnot on lähteneet käyntiin. Panostus kouluun on kova, koska mielenkiintoa ja innostusta riittää, ja opittavaa on  p a l j o n! Kukahan (…myönnän) hehkutti muutama viikko sitten sitä, että uusi työtuoli oli hyvä hankinta, kun tulee tehtyä vihdoin kouluhommia työpöydän äärellä. VÄÄRIN. Se on hyvä, koska se on näemmä toimiva naulakko neuletakille, treenivaatteille, tai mitä siihen nyt milloinkin sattuu ”kiireessä” viskaamaan. Opiskelupaikaksi valikoituu edelleen liian usein tuttu ja turvallinen lattiapaikka. Älkää ottako mallia, selkä ei välttämättä tykkää.

Koulun suhteen sain myös eilen aika kivan sähköpostin. Laitoin viime viikolla hakemuksen lyhytvaihtoon Etelä-Afrikkaan, joka tosin toteutuu vasta marraskuun alussa. Mut oltiin sitten valittu yhdeksi lähtijäksi. Kyseessä on siis ennemmin opintomatka, kuin varsinainen harjoittelujakso. Päästään tutustumaan erilaisiin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin siellä ja todella erilaiseen kulttuuriin. Taas yksi siisti juttu lisää tälle vuodelle, oon aika fiiliksissä!

35

Unirytmi on tällä viikolla muodostunut mielenkiintoiseksi, sillä melkein joka aamu on tullut pompattua hereille kuuden pintaan, vaikka herätykseen olisi yleensä vähintään tunti aikaa siinä vaiheessa. Oikeastaan taidan pyrkiä säilyttämään saman rytmin, koska huomaan että päivät on paljon sujuvampia kun saa aamulla käynnistyä rauhassa. Aamupalaa syödessä olen tutustunut valmiiksi päivän luentojen aiheisiin tai ihan vaan ottanut iisiä musiikkia kuunnellen, ja kouluun on paljon kivempi lähteä ilman paniikkia. Voin kyllä myöntää, että joudun silti juoksemaan tai ainakin harppomaan bussipysäkille – kun en vaan halua lähteä ulos jäätymään liian aikaisin.

Tällä viikolla muuttuikin sitten tosiaan ruokavalio taas kerran vähähiilarisempaan suuntaan, mistä viime postauksessa vähän kirjoittelin. Energiaa mulla tuntuu silti riittävän treeneihin ainakin vielä. Nälkä vaivaa kyllä ja välillä tulee hassuja mielitekoja, viimeisimpänä maksalaatikko (Sinänsä se ei ole hassu mieliteko, sillä rakastan kyllä maksalaatikkoa. Oudon siitä teki se, että ihan jostain tyhjyydestä se pomppas mun mieleen ja en saa sitä pois.) Mieliteoista on helppo päästä yli, kun tiedostaa että niitä on turha miettiä. Ruoka ei tule mun dieetin aikana maailmasta loppumaan. Treeneissä selkäpainotus on tuonut kivaa vaihtelua, jota on vähän ehkä kaipailtukin. Plussana myös se, että rintaa ei tarvitse treenata omana treeninään, rintatreenit on aina ollut mun inhokkeja jostain syystä. Viikon viimeistä treeniä meinasi vähän häiritä päänsärky, jonka onnistuin itselleni aiheuttamaan nukahtamalla sohvalle päiväunille ehkä maailman hirveimpään asentoon. Ehkä tästäkin opin jotain.

Lauantai-illan vietteeksi tiedossa olisi reissu Kaupinojalle saunomaan ja avantoon. Useampi viikko taitaa olla jo edellisestä kerrasta, ja tätä on odotettu! Nyt olisi kuitenkin vielä tunnin verran aikaa jatkaa tenttiin lukemista, niin voi sitten illan viettää Netflixin ja How I Met Your Motherin parissa. En ole jostain syystä ikinä katsonut tota sarjaa alusta loppuun, vaan tv:stä satunnaisia jaksoja, joten nyt on korkea aika korjata tilanne! Sopivaa vastapainoa kouluhommille. Huomenna lähden käymään Turussa, mutta siitä ehkä myöhemmin jos asiat menee kuten toivon…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>