Kiire on kirosana

Se olisi uusi viikko taas, kylläpäs edellinenkin hujahti äkkiä ohi! Tankkauspäivää varjostanut kuume, josta viime postauksessa kirjoittelin, laski onneksi äkkiä ja parin päivän lepäilyn jälkeen olin jo keskiviikkona salilla. Neljä treeniä kun on viikossa, ehti ne hyvin tekemään ke-la-välillä ja sain vielä sunnuntain levätä päälle. Töitä tein viikonloppuna pari vuoroa ja muut lähipäivät onkin menneet pitkälti kouluhommiin. Anatomian tentti on huomenna, saa nähdä kuinka siinä käy. (Peukut pystyyn!) Latinankieliset sanat ainakin putkahtelee päähän mitä kummallisimmissa tilanteissa.

Mitään sen kummempia dieettikuulumisia tuntuu aika hankalalta tänne kertoilla, koska oikeastaan ei ole hirveämmin kerrottavaa. Dieetti sujuu. Tykkään tästä hommasta, ei ärsytä ja nälkäkään ei häiritse, vaikka onkin läsnä. Treenit sujuu hyvin. Nukun joka yö 8-9 tuntia ja herään aamulla virkeänä, usein ennen herätystä. Elämä tuntuu kivalta, ei mitään valittamista. En koe että jäisin mistään sen suuremmin paitsi – tietysti välillä jotkin ruuat ja herkut näyttää hyviltä ja tekisi mieli edes vähän maistaa. Mutta ruoka ei maailmasta lopu, ja loppujen lopuksi tiedostan joka kerta jostain ruuasta haaveillessani sen, että usein en söisi niitä herkkuja vaikka en olisi dieetilläkään.

42

Tein viime viikolla yhden pienen päätöksen, jonka vaikutukset on olleet oikeastaan aika suuria. Sellaisen, joka olisi oikeasti pitänyt tehdä jo aika kauan sitten; päätin että puhelimella ei ole enää mitään asiaa mun sänkyyn. Ei varsinkaan iltaisin, mutta ei kyllä aamuisinkaan. Se syö oikeasti todella paljon ylimääräistä aikaa, kun jää illalla selailemaan somea. Aamullakin usein herätyksen soidessa on tullut klikattua instagram tai facebook ensimmäisenä päälle, ja välillä jumitettua pitkäänkin niitä lueskellen. Somesta ei ikinä lopu sisältö. Nyt olen iltaisin lukenut kirjaa, tällä hetkellä kesken on Voittamisen anatomia -niminen kirja, jota voin suositella niiden 100 sivun perusteella, jotka olen ehtinyt lukea. Nukahtamiseen menee paljon lyhyempi aika, olen nyt viimeiset kolme iltaa nukahtanut kirja kädessä ehkä vartin sisällä sänkyyn menemisestä. Oikeastaan haastan nyt jokaisen, joka tätä lukee, tekemään saman päätöksen!

Sitten yksi asia, jota olen tässä pyöritellyt päässäni parina päivänä, nimeltään kiire. Pohdin tuossa yksi ilta, kuinka kiire on sanana saanut mun päässä todella negatiivisen merkityksen, ja tuo mieleen lähinnä päätöntä hosumista sinne tänne ilman oikeaa keskittymistä mihinkään. Oikeastaan tämä tuli alunperin mieleen siitä, kun töissä yksi asukas totesi jossain asiassa apua pyytäessään, että ”Kyllä mä tiedän että teillä on kiire, mutta voisitko ihan nopeesti…” Se herätti ajattelemaan. Ainakaan minä en halua hoitajana, tai muutenkaan, välittää muille ihmisille tunnetta siitä, että mulla ei olisi aikaa auttaa tai olla ystävällinen. Olenkin iloinnut viime viikon aikana erityisen paljon mm. bussikuskeista, jotka odottaa pysäkille juoksevia ihmisiä, ja kaupan työntekijöistä, jotka pitkästä jonosta huolimatta hymyilee, tervehtii ja kiittää. Pienet asiat tekee elämästä paljon kivempaa.

Huomaan itse, että jos ajattelen olevan kiire, teen asiat vähän puoliteholla tai hosuen, ja siitä harvoin seuraa mitään hyvää. Jos taas mietin, että nyt on hommaa, mutta päätän keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, saan samat asiat loppujen lopuksi tehtyä ihan yhtä nopeasti, mutta paljon paremmin ja ennen kaikkea paremmalla fiiliksellä. Asioita, joita kannattaa välillä pysähtyä miettimään. Pelkkä eri tavalla sanoittaminen voi saada asioille ihan erilaisen merkityksen! Ainakin itsellä on tämän kanssa vielä opeteltavaa, mutta havaintona tämä oli aika silmiä avaava.  Sinänsähän kyse ei ole itsessään siitä, mitä sanaa käyttää, vaan siitä miten asioihin suhtautuu. Mulle kuitenkin tuntuu toimivan se, että välttelen tuota kiire-sanaa.

43

Sellaista höpinää irtoaa tässä hetkessä. Viikon eka treeni tehtynä, sain juuri tässä kirjoitellessa syötyä samalla, ja seuraavaksi taidan ruveta kananmunien keittoon. Paikallaan taitaa olla vielä nopea kertaus huomisen tenttialueen pääkohdista ja sitten kömmin ajoissa sänkyyn. Kivaa alkanutta viikkoa!

Ps. jos jotain valittamista täytyy keksiä, niin jouduin tänään ostamaan pahaa purkkaa. Koulun kahvion vaihtoehdot oli Hopeatoffee ja Spicy boost -chilipurkka. Hopeatoffeeta en voi sietää, mutta tää tulinen purkka polttaa ikenet. Että siinä teille valitusta kerrakseen!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>