BULL’S ALL OUT DAY

Eilen olikin vähän tavallisesta poikkeava lauantai, osallistuin nimittäin All Out Day -treenipäivään! Heräilin jo kuuden maissa ja käynnistin päivän parilla kahvikupillisella, joiden jälkeen hyppäsin bussiin ja suuntasin kohti keskustan WFC:tä. Siellä kokoonnuttiin puoli kahdeksalta, ja ekan treenin oli määrä alkaa klo 8. Jari aloitti päivän kertomalla vähän siitä, mitä on tiedossa, jonka jälkeen jakauduttiin kahteen ryhmään; meitä oli sopivasti 5 miestä ja 5 naista.

Päivän teemana oli giant sets, joka tarkoittaa treenimetodia, jossa tehdään samalle lihasryhmälle useita liikkeitä putkeen ilman taukoa. Metodina giantit vaatii aika paljon fyysisesti, mutta erityisesti henkisesti. Kun lähtee tekemään esim. kuutta tai vaikka kymmentä liikettä putkeen samalle lihasryhmälle, vaaditaan henkistä kanttia, jotta treeni ei mene pelkäksi suorittamiseksi ja ”toistojen keräämiseksi”. Jokainen toisto täytyy tehdä kunnolla lihaksella supistaen. On aivan sama, teetkö yhden vai kuusi liikettä siinä vaiheessa, jos yrität vain suoriutua kierroksesta läpi. Loppujen lopuksi on oikeastaan ihan sama, vaikka hyytyisit puolessa välissä kierrosta. Jos niin käy, voit onnitella itseäsi; lihas on väsytetty taitavasti.

Naisten ryhmä aloitti olkapäätreenillä ja miehet selällä, ja noin tunnin treenin jälkeen otettiin läpsystä vaihto. Treeneissä yhdisteltiin giant setteihin vielä pientä ekstraa, kuten superslow-toistoja, ja uskallan väittää että jokainen mukana ollut sai treenin perille kohdelihakseen aika kiitettävästi. Myös treenitekniikoissa on itse kullakin aina viilattavaa, ja näistä treeneistä saa kyllä tekniikoihinkin aina uusia vinkkejä ja ohjeita sekä ohjaajilta että kanssatreenaajilta.

48

Aamutreenien jälkeen pidettiin sen verran taukoa, että porukka ehti käymään suihkussa, vaihtamaan vaatteet ja siirtymään Fitfarmin toimistolle. Kiireisimmät (minä) ehti tässä välissä hyvin myös syömään, loput hoiti syömisen aamupäivän luennon alussa. Seuraavana oli siis tiedossa pari luentoa, joista ensimmäisellä aiheena oli haasteet, ja toinen tovi vietettiin puhuen epäonnistumisista. Juteltiin aiheista (ja aiheen vierestä) porukassa ja vaihdettiin ajatuksia. On mielenkiintoista kuulla miten eri tavoin ihmiset kokee ja näkee asioita, ja kuinka erilaista porukkaa mahtuu saman harrastuksen pariin. Toisten kokemuksista löytyy usein myös samankaltaisuuksia suhteessa omiin, ja niistä voi myös oppia hurjasti. Näillä luennoilla puhuttavat asiat jää myös aina pyörimään päähän pidemmäksikin aikaa, ja niihin liittyviä oivalluksia tulee lisää vielä paljon myöhemmin!

Luennon jälkeen oli pidemmän tauon paikka. Itse lähdin tietysti käymään kotona, mielessä pyöri tässä vaiheessa lähinnä ruoka ja päikkärit. Upposin pariksi tunniksi sänkyyn Viaplay kaverina ja tuli siinä kai pienoinen hetki torkahdettuakin. Olin päättänyt jo etukäteen, että lauantaina en vilkaisekaan kouluhommiin päin, ja se päätös oli kyllä tässä vaiheessa aika helppo pitää. Kauempaa tulleet taisi tämän välin viettää Wolfilla tai kaupungilla pyörien.

49

Illalla palailtiin WCF:lle ja odoteltiin, että sali tyhjenee muista treenaajista mennessään kiinni klo 18. Sitten päästiinkin taas hommiin, treenivuorossa oli kädet ja jalat. Me naiset aloiteltiin käsitreenillä, miehet pääsi jalkatreenin kimppuun heti alkuun, ja tunnin treenin jälkeen tehtiin taas päikseen vaihto. Vaikka kaikki treenit oli kovia, on jalkatreeni ymmärrettävästi aina se, joka vie mehut lopullisesti. En tiedä, mitä päivästä olisi tullut mun dieettipöperöillä, jos jalat olisi treenattu aikaisemmin. Sopi siis mulle paremmin kuin hyvin, että ne oli viimeisenä vuorossa. Jalat(kin) vedettiin treenissä kyllä aivan piippuun, ja treeniä ohjanneella Matiaksella oli kiva homma useamman leidin ollessa samaan aikaan hackin ja prässin kelkan alla.. Loppuun tehtiin jo spagetilta tuntuvilla jaloilla vähän askelkyykkyä ja kyykkypitoa vuorotahtiin kaverin kanssa. Voin myöntää että ”muutama” ärräpää taisi päästä treenin aikana suusta. Jalkatreenin jälkeen olin ainakin itse aivan loppu ja kotiin päästessä ei kauan tarvinnut odotella unta siitä huolimatta, että jalkoja meinasi hieman pakottaa. (Eilisen kulutuksesta kertoo myös ehkä se, että heräsin tänä aamuna 5:20 aivan kiljuvaan nälkään. Onneksi on tankkauspäivä!)

Tällaisiin päiviin osallistuessa näkee ehkä parhaiten, mitä on All Out. Ryhmähenki ja tsemppi on aina aamusta iltaan ihan mahtava, vaikka porukka on yleensä ainakin osittain toisilleen tuntematonta. Siinä sitä myös tutustuu uusiin ihmisiin treenien lomassa. Treenit tehdään kovaa ja kunnolla, mutta samalla hyvällä fiiliksellä. Harvemmin näkee kenenkään jättävän sarjaa kesken ”ei jaksa enää”-meiningillä, vaan homma viedään oikeasti loppuun asti. Ohjaajilta saa tsemppiä, sparrausta ja hyviä neuvoja. Näissä päivissä tuntee varmasti kuuluvansa joukkoon, oli sitten kuinka kokenut tai kokematon, tuttu tai tuntematon. Jos siis olet mukana All Outissa, etkä ole osallistunut esim. minkäänlaisiin ryhmätreeneihin ikinä siksi, että jännität, tai mietit saatko niistä itsellesi mitään, niin mulla on yksi neuvo; MUKAAN JA ÄKKIÄ.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>